Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Senior Backend Developer till VX Fiber

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
VX Fiber är ett svenskt teknologiföretag - en FTTH-operatör med över 20 års erfarenhet av att driva öppna nätverk globalt. Vi står i framkant för fiberinnovation, och erbjuder en toppmodern plattform. Vårt mål är att förenkla nätverks- och kundhantering, samt göra det sömlöst och kostnadseffektivt. Bolaget har sitt ursprung i Sverige men har kontor på flera platser i Europa.

På VX Fiber strävar vi efter att skapa en kultur av excellens vid varje tillfälle. Vi vet att varje anställd gör skillnad. I teamet kommer du att arbeta i en välkomnande miljö där flitighet och samarbete uppmuntras; och där öppen kommunikation, smidighet och ett driv för operativ effektivitet värderas. Automatiserad, skalbar, högpresterande teknologi är vår DNA.

Vill du arbeta med ny, fräsch teknik i en internationell verksamhet med en stor möjlighet att växa, både som person och i din yrkesroll? Är du driven och tycker om att arbeta med engagerade kollegor och trivs med frihet under ansvar? Till utvecklingsteamet i Umeå söker vi nu en driven och engagerad Senior Backend Developer. Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer ingå i teamet VX Dev som idag finns i Umeå, Stockholm och Milano. Vi arbetar med den senaste teknologin och levererar mjukvara i en så kallad service-mesh på en hybrid-molnplattform med hjälp av Nomad, Vault och Consul. Vi jobbar ständigt med att utvecklas och bli bättre genom att arbeta med metodiker såsom Lean och Agile. I rollen som Senior Backend Developer kommer du, tillsammans med ett drivet utvecklingsteam, arbeta med den senaste tekniken för att bygga en plattform som driver öppna nät världen över.

I rollen är du en förebild och mentor för att skriva välstrukturerade, beprövade och lättförståeliga tjänster. Vi utvecklar i Go och orkestrerar med Temporal, samma workflow-motor som används av Netflix, Snapchat, Uber och många fler. Du ingår i ett kors-funktionellt team med end-to-end ansvar för kravspecifikation, design, implementation och driftsättning. Arkitektur och systemdesign är en viktig del av arbetet. Du agerar mentor åt dina kollegor genom kodgranskning, parprogrammering, teamarbete och utbildning - allt för att höja vår gemensamma kompetensnivå.

Din profil
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet med att designa och implementera komplexa system och är redo för nya utmaningar i ett startup-företag med stora visioner! Du har 5+ år erfarenhet av att leverera skalbar och effektiva tjänster på mikrotjänst- eller distribuerad monolit-arkitektur. Vidare har du en gedigen förståelse för skalbarhetsproblem och erfarenhet av att bygga distribuerade applikationer på molninfrastruktur och ett samarbetsinriktat tankesätt med utmärkta kommunikationsfärdigheter och en önskan att hjälpa oss fatta bra beslut på ett empatiskt och respektfullt sätt. Du har erfarenhet av att arbeta med kunder och kan tillämpa en djup förståelse för kundens behov, för att producera effektiva lösningar på deras verkliga problem. Som person är du är proaktiv, entusiastisk och klarar av att driva och genomföra projekt både självständigt och i grupp.

Det är meriterande om du jobbat med övergripande design av en distribuerad systemarkitektur och har tidigare erfarenheter av Golang, Temporal och Typescript/ReactJS. Kanske har du arbetat som nätverkstekniker, nätverksspecialist eller annan erfarenhet av nätverksteknologi? Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenhet från telekombranschen, oavsett bakgrund eller tidigare erfarenhet av att arbeta med Linux-system, automatisering av processer, CI/CD samt molnbaserade utvecklings- och driftsmiljöer (DevOps). Eftersom vi har kontor och anställda på flera platser i Europa så bär du behärska flytande engelska (B2+).

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person för arbetet. Som person trivs du i ett arbetsklimat där du får möjligheten att arbeta med frihet under ansvar och flexibla arbetstider. Du drivs att lära dig nya saker, att utmana dig sig själv samt vågar testa och tänka nytt. Du är pragmatisk och väljer att fokusera på lösningar istället för problem. Vidare trivs du med att jobba i ett riktigt vasst team - som utmanar och stöttar varandra och du är en problemlösare med ett affärsmässigt tänk.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2024-05-29. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna rekryteringskonsult Malin Tengman på 073 - 351 27 28.

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.