Lärare i Ma på vuxenutbildningen

Om jobbet

Arbetsplatsen
Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning. På Söderslättsgymnasiet har vi 12 nationella program samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. På vuxenutbildningen har vi ett brett utbud av både teoretiska kurser och yrkeskurser. Där ingår även Sfi. Tillsammans är vi en modern utbildningsplats med flera studietorg och särskilda studietorgslärare som är till för att eleverna ska få extra stöd i sina studier. Vi vill att eleven ska utveckla självkännedom, självförtroende samt en vilja att söka och ta till sig ny kunskap. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som processledare, programutvecklare eller förstelärare.

Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa på Vuxenutbildningen. Kurserna är Matematik på grundläggande nivå. Du kommer att tillhöra vuxenutbildningens arbetslag. Vi arbetar med ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde individens behov och förutsättningar på väg mot ett arbete eller vidare studier. Kurserna kan läsas som reguljära kurser eller som individuellt upplägg.

Som lärare vill vi att du har ett brinnande intresse för de människor du ska undervisa samt dokumenterad erfarenhet. På Vuxenutbildningen Trelleborg/Söderslättsgymnasiet skapar du och dina kollegor en utvecklande studiemiljö för eleverna. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen. Det innebär att du tillsammans med rektor, bitr. rektor och övriga kollegor leder och utvecklar skolans vardag för ökad måluppfyllelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig i Matematik för grundskolan upp till årskurs 9. Det är meriterande om du har lärarerfarenhet från arbete inom vuxenutbildning eller gymnasieskolan/grundskolan.

Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare! Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete ser du som en naturlig del i ditt arbete och tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt lärarskap. Kontakter med elever ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i pedagoguppdraget och kan arbeta med att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt.

Eftersom alla elever ska ha tillgång till sina studieresultat och kursinformation via vår lärplattform, krävs god it-pedagogisk vana och intresse. Vi har flexibel kursstart och kursslut, vilket kräver att du är strukturerad och kan ge eleverna tydlig information samtidigt som du måste vara flexibel.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
45%, visstidsanställning fram till 2017-06-13

Tillträde
2017-01-10 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson
Antonija Rehnström, bitr. rektor 0708-81 76 66
Bengt-Göran Persson, rektor 0708-81 76 01

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2016-12-06
Urval och intervjuer kommer att ske löpande

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 dec

Om företaget