Om jobbet

Arbetsplatsen

Flaningens förskola är placerad i västra Trelleborg med närhet till grönområde med rikt fågelliv och rörelseutrymme. Förskolan har drygt 105 barn som är uppdelade på sex avdelningar, tre yngre och tre äldre. Avdelningarna skapar en grundtrygghet för barnen och därefter fylls verksamhetens inriktning efter barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter genom att främja leken och det lustfyllda lärandet. Vi är delaktiga i projektet IFOUS i förskolan där undervisningen är i fokus. Vi använder oss av TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Utvecklingen av vår lärandemiljö inspireras mycket av sagans värld och vi har personal som är utbildade inom sagopedagogik. I detta arbete får vi in de olika mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan på ett lekfullt och lustfullt sätt. Vi har en stor tilltro till barns nyfikenhet och att de har en stor kompetens för lärande. Barnperspektivet finns alltid i fokus.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Flaningens förskola har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas. Tillsammans med övriga pedagoger planera, genomföra och utvärdera ni verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Du kommer arbeta med pedagogisk dokumentation genom UNIKUM ur ett reflekterande och lärande syfte. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete. Egenskaper som flexibilitet och lösningsfokus är avgörande då det är en utmanande verksamhet!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare. Som person är du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda barnen goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning
100%

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Camilla Wegbratt, Förskolechef, 0410-73 37 40

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2016-12-08 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.
Jobbfakta
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget