Om jobbet

Arbetsplatsen
Väståkra F-9 är skolan som ger kunskap hela vägen!

Väståkra F-9 är belägen vid den berömda Landsvägen och ligger centralt i byn Anderslöv. Skolan är 2-parallellig från förskoleklass till åk 6 och 3-parallellig från åk 7-9. Eleverna som går på skolan bor i Anderslöv eller i de närliggande byarna runtomkring. På skolan går det i dagsläget ca 450 elever och det arbetar ca 50 medarbetare på enheten. På skolan finns även ett väl fungerande fritidshem som bedriver stor samverkan med skolan. Vi arbetar ämnesövergripande och i väl fungerande arbetslag.

Arbetsuppgifter
Som elevassistent på Väståkraskolan kommer du främst att arbeta med stöd till vissa elever för att de ska nå sina mål. Du kommer utifrån elevernas behov att vara ett stöd i undervisningen.

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt med målet att alla elever ska ha möjlighet att lyckas i skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller som har annan relevant erfarenhet. Kanske har du gått en eftergymnasial utbildning med inriktning mot pedagogik eller socialt arbete. För att möta elevernas behov ser vi gärna att du som söker är man.

Du är en trygg person som har förmågan att möta elever i behov av särskilt stöd. Du går med ett lugn in i de situationer som kan uppstå i elevens vardag. Du sporras av utmaningen i att tänka utanför boxen för att få eleverna att nå sina mål. Du behöver därför ha ett kreativt arbetssätt och vilja och våga testa nytt.

Du bör ha en väl utvecklad känsla för lagarbete och stort engagemang för och god kunskap om elevers utveckling. Du är en person som skapar goda relationer med elever, är resultatfokuserad med en väl utvecklad kommunikativ förmåga och därtill har ett brinnande intresse för elevens framgång i sitt lärande. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Arbetstid/varaktighet
Visstidsanställning ht 2016
50-75%

Tillträde
Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson
Helena Kindh, rektor 0708-81 70 43

Annette Henriksson, Kommunal 010-44 27 91 44

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2016-10-30 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev.
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget