Lärare i SVA på SFI

Om jobbet

Arbetsplatsen
Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning

På Vuxenutbildningen välkomnas du av ett positivt arbetslag med bred kompetens och god sammanhållning! Vi hjälper varandra när det behövs och har alltid nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som processledare, programutvecklare eller som förstelärare.

Arbetsuppgifter
Som lärare i svenska som andraspråk på SFI inom Vuxenutbildningen, skapar du och dina kollegor en utvecklande studiemiljö för eleverna. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen för Vuxenutbildningen. Det innebär att du tillsammans med rektor, samordnare och övriga kollegor leder och utvecklar skolans vardag för ökad måluppfyllelse. Du kommer i huvudsak att undervisa i svenska som andraspråk på SFI. Utöver det ingår handledning i uppdraget. Vi arbetar med ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde individens behov och förutsättningar på väg mot ett arbete eller vidare studier.

Kvalifikationer
Vi söker en lärare för SFI-undervisning med ämnesexamen i svenska som andraspråk alternativt svenska på grundläggande-/gymnasienivå. Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare! Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete ser du som en naturlig del i ditt arbete och du tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt lärarskap. Kontakter med elever ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i pedagoguppdraget och kan arbeta med att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
100 %, tillsvidare, semestertjänst

Tillträde
Januari 2017

Kontaktperson
Bengt-Göran Persson, Rektor, 0708-81 76 01
Antonija Rehnström, Bitr. rektor, 0708-81 76 66

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2016-10-28
Urval och intervjuer kommer att ske löpande

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget