Om jobbet

Arbetsplatsen
Vi söker en kommunsekreterare till kommunkansliet. Kommunkansliet är kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och valnämndens sekretariat. Kansliets huvuduppgift är att stödja kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommundirektören i arbetet med att styra och leda kommunen. Det innebär att kansliet ansvarar för politisk service och beredning av ärenden. Juridisk rådgivning, utredningsarbete, arkivfrågor och kommunövergripande administration ingår också i kansliets ansvar.

Kommunkansliet har även ansvaret för att utveckla och förvalta kommunens ärendehanteringsprocess. Trelleborgs kommun arbetar idag med ärendehanteringssystemet W3D3 och Meetings. Ett av målen för verksamheten är en väl fungerande och effektiv ärendehanteringsprocess.

Arbetsuppgifter
Din huvuduppgift är att vara sekreterare i kommunfullmäktige samt kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Det innebär bland annat att du ansvarar för ärendeberedningen, kallelser, sammanträdeshandlingar och protokoll. Du har i denna roll ett nära samspel med handläggare och chefer i hela organisationen. I tjänsten ingår även utrednings- och utvecklingsarbete. Som kommunfullmäktiges sekreterare deltar du även i bl.a. vänortsutbyte tillsammans med kommunfullmäktiges presidium.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig, statsvetenskaplig eller juridisk inriktning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har juridiska kunskaper inom det kommunalrättsliga området och bör ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en politiskt styrd organisation. Du är bekväm i rollen som sekreterare och hanterar det svenska språket utmärkt i tal och skrift. Du är noggrann och utåtriktad. Kunskaper i tyska är meriterande.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidareanställning. Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Tillträde
Snarast efter överenskommelse.

Kontakt
Kanslichef Ulrika Hedberg 0708-81 71 40 (lämna gärna meddelande om du inte får svar).
Nuvarande kommunsekreterare Stefan Westling Didrik, 0410-73 31 17.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2016-10-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget