Om jobbet

Arbetsplatsen
I Trelleborg finns det särskilda undervisningsgrupp som ligger i en lantlig miljö i två av kommunens tidigare byaskolor. För elever i åk 3-9 som behöver vistas i det lilla formatet med hög vuxentäthet, struktur och kontinuitet är kan detta vara en möjlighet.

Här jobbar människor som har god förmåga att klara de utmaningar som uppstår i vardagen. Vi hjälper varandra när det behövs och erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande och stundtals krävande arbetsuppgifter som ställer höga krav på förmåga att anpassa verksamheten för elever i behov av särskilt stöd. Kompetensutveckling och ersättning för friskvård erbjuds.

Arbetsuppgifter
I de särskilda undervisningsgrupperna arbetar vi för att eleverna ska återfå tilltron till sin egen förmåga att klara av sin skolgång. Det sker genom att utveckla deras strategier för att optimera sitt lärande samt få insikter om vem jag är och vad jag kan. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i Lgr 11 vilket innebär att du tillsammans med rektor och övriga kollegor leder och utvecklar skolans vardag för ökad måluppfyllelse.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för elevernas hela skoldag och vid behov kör du vår lilla buss för att hämta och lämna eleverna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig lärare i SO, för åk 6-9. Det är meriterande om du även är behörig i hem- och konsumentkunskap eller engelska för åk 6-9. Det är nödvändigt att du har kunskap om och erfarenhet av arbete med elever med ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är ett krav att du har B-körkort.

Som person brinner du för att få våra elever att fungera och vilja lära, trots sina funktionsnedsättningar. Du är tålmodig, orädd och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen. Du tar stort ansvar för och har god insikt i att ditt bemötande påverkar elevernas inlärning.

Vi vill att du är utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på enheten.

Arbetstid/varaktighet
100%
Tillsvidare

Tillträde
Januari 2017 eller tidigare enligt överenskommelse

Kontaktperson
Ingela Berglund, rektor 0410-73 36 50

Sofie Paxer, Lärarförbundet 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2016-10-25 via vårt rekryteringsverktyg, ej via e-post eller brev.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.
Vi tillämpar löpande intervjuer så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast!
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget