Om jobbet

Arbetsplatsen Österlids förskola består av två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år och vi strävar efter att alla barn ska få en bra start i sitt livslånga lärande. Förskolan ligger i ett naturskönt område med närhet till hav, grönområden, busshållsplats och centrum. Vi är ute varje dag året om och har utevila för de barn som behöver. Grunden i vår verksamhet utgår ifrån barnet i fokus. Där barnets delaktighet och inflytande skapar en rolig, lekfylld, trygg och lärorik miljö. Barn och föräldrar är trygga och känner sig delaktiga i vår verksamhet. Läroplansarbetet och värdegrundsfrågor går som en röd tråd i den dagliga verksamheten.

Nu söker vi dig som vill vara med och driva och utveckla en verksamhet tillsammans med förskolechef och kollegor där glädje och möjligheter möts, och som vill arbeta för att göra miljön spännande och tillgänglig för barnen enligt de styrdokument som finns för förskolan.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare på Österlids förskola har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas på bästa möjliga vis. Som förskollärare kommer du tillsammans med övriga pedagoger planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Du kommer att arbeta för en god lärmiljö och utifrån den föra en pedagogisk dokumentation genom UNIKUM ur ett reflekterande och lärande syfte. Vi betonar helheten i barnens utveckling och i det lilla barnets lärande. Vi ser föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete. Medarbetarnas delaktighet och inflytande för att alla ska vara en viktig del i organisationen är en förutsättning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är Förskollärare och har ett professionellt förhållningssätt till ditt uppdrag. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, ansvarstagande, handlingskraft och social kompetens. Vi ser det som en merit att du har god kunskap om digitala verktyg samt inom språkutveckling. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100%

Tillträde
Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson
Christel Holmqvist, Förskolechef, 0708-81 75 86

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2016-10-24 via vårt rekryteringssystem, inte via e-post eller brev. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget