Om jobbet

Arbetsplatsen
Skolintroduktion Tbg är en kartläggningsenhet som tar emot alla nyanlända grundskoleelever i Trelleborgs kommun. Eleverna är hos oss under åtta veckor medan deras kunskaper kartläggs. Under åttaveckorsperioden hos oss tränas eleverna i svenska som andraspråk och i att möta det svenska skolsystemet och samhället. Skolintroduktion Tbg är placerad på Pilevallskolan i östra Trelleborg.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog på Skolintroduktion Tbg skapar du och dina kollegor en utvecklande miljö för eleverna. Du arbetar som en del i arbetslag med tre lärare utifrån det ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen utifrån elevernas förutsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker en duktig socialpedagog som dels kan göra sociala utredningar men även vara en del i undervisningssituationer för elever som är nyanlända och i princip inte talar någon svenska. Du behöver vara kreativ, lyhörd och flexibel i ditt uppdrag, då elevgruppen ständigt förändras. Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är kreativ och utvecklar goda lärandemiljöer för eleverna. Du entusiasmerar och får med dig eleverna samtidigt som du ställer höga krav på dem och tror att de kan leva upp till dina förväntningar.

Sist men inte minst ska du hela tiden vilja "lite mer" när det gäller att skapa en god verksamhet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100%

Tillträde
2017-01-09

Kontaktperson
Annica Liersch, rektor, 0410-73 36 49

Sofie Paxer, Lärarförbundet 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Sista ansökningsdag
2016-11-05 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Ort
Trelleborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Specialpedagog
Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 nov

Om företaget