Hoppa till innehåll
FÖRSVARSHÖGSKOLAN logotyp

Ekonomihandläggare

Ansök nu
Högskoleförvaltningen
Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med inriktning mot operativ juridik och folkrätt, försvarssystem, krigsvetenskap, ledarskap och ledning, militärhistoria och statsvetenskap.

Omvärldsläget innebär en stor efterfrågan på högskolans kompetenser. Lärosätet befinner sig i ett spännande skede av expansion och utveckling mot högskolans vision och strategi, vilket innebär spännande utmaningar för hela organisationen.

Redovisningssektionen tillhör Planerings- och ekonomiavdelningen som samordnar högskolans myndighetsövergripande processer för planering, uppföljning, återrapportering, miljöledning samt ekonomisk redovisning. Försvarshögskolan hanterar olika sorters anslag samt har en stor del externfinansiering, både bidrag och uppdragsverksamhet. Det gör att högskolans frågor inom ekonomi har stor bredd. Avdelningen är en del av högskoleförvaltningen och har nära samarbete med högskolans övriga funktioner.

Tjänsten som ekonomihandläggare är placerad på redovisningssektionen i Stockholm. Sektionen ansvarar för myndighetens redovisning inklusive bokslut, rapportering i Hermes och förvaltning av ekonomisystem. Sektionen består av sex medarbetare utöver redovisningschefen.

Arbetsuppgifter
Som ekonomihandläggare har du ett brett och spännande uppdrag där du kommer att arbeta med såväl redovisning som utveckling av processer samt att vara first line support mot kärnverksamheten. Du kommer framför allt att arbeta med kund-och leverantörsreskontra inklusive inkommande och utgående fakturahantering och löpande redovisning och bokföring. Du kommer också att delta i arbetet med månadsavstämningar och viss myndighetsrapportering och kan även komma att arbeta med andra arbetsuppgifter som förekommer inom avdelningen. En viktig del är även att delta i utveckling och dokumentation av ekonomiadministrativa rutiner samt att ge stöd och utbildning till kärnverksamheten.

Arbetet innebär en kombination av självständiga och rutinmässiga arbetsuppgifter i ett nära samarbete med hela avdelningen. samt övriga funktioner inom Högskoleförvaltningen och kärnverksamheten.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av liknande arbete
  • Goda kunskaper i officepaketet, främst excel
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande är:
  • ERP (Agresso)
  • Erfarenhet av statlig sektor, gärna högskola/universitet
  • Kunskap inom det statliga regelverket inom ekonomiområdet
Som person är du noggrann, strukturerad och serviceinriktad och flexibel. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta och hitta lösningar tillsammans med andra och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du vill utvecklas i din roll och tycker om att lära dig nya arbetsuppgifter, liksom att arbeta för att ständigt förbättra och utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du trivs med att ingå i högskolans arbetsgemenskap. Du är närvarande och aktiv för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt. Du delar med dig av kunskap och bidrar till Försvarshögskolans professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning.

En anställning vid Försvarshögskolan kan komma att innebära en säkerhetsprövning för placering i säkerhetsklass vilket innebär registerkontroll och i vissa fall säkerhetsintervju hos Säkerhetspolisen.

Försvarshögskolan har en krigsorganisation vilket innebär att du kan bli krigsplacerad. Om du redan är krigsplacerad i din nuvarande anställning på en myndighet och din kompetens behövs i Försvarshögskolans krigsorganisation så sker en förhandling mellan berörd myndighet och Försvarshögskolan om var du ska vara placerad.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Försvarshögskolan tillämpar individuell lönesättning.
Förmåner för anställda vid Försvarshögskolan - FHS/Förmåner/Anställd

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och skickas in via Försvarshögskolans rekryteringssystem genom att klicka på länken "Logga in och sök jobbet" på annonssidan. Märk din ansökan med dnr HFHR 125/2024. Din ansökan ska vara tillhanda senast 2024-05-29.

Komplett ansökan ska vara Försvarshögskolan tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

I de fall det inte råder en jämn könsbalans kan Försvarshögskolan vid lika eller i stort sett lika kvalifikationer hos de sökande anställa den av underrepresenterat kön.

Kontaktpersoner
Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:
  • Karin Edman, Redovisningschef, Redovisningssektionen, karin.edman@fhs.se
  • Amanda Beuthan, HR partner, HR avdelningen, amanda.beuthan@fhs.se
För kontakt med arbetstagarorganisationerna på Försvarshögskola mejla till saco@fhs.se, OFR/O@fhs.se och OFR/S@fhs.se.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
FÖRSVARSHÖGSKOLAN logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren