Wacker-Kemi AB söker en energisk och välutbildad customer service representative med goda...

Om jobbet

Wacker Kemi AB är ett dotterbolag till Wacker Chemie AG med huvudkontor i München och 17 000 anställda internationellt med en omsättning överstigande 5 miljarder euro. Kontoret i Solna ansvarar för Norden och Baltikum och har tolv anställda med en försäljningsvolym på ca 900 miljoner kronor. Wacker-Kemi AB säljer silikoner, polymerer och specialkemikalier till framför allt följande industrier: bygg, färg, lack, papper, tätning, elektronik, farma, livsmedel.

Wacker-Kemi AB söker en energisk och välutbildad customer service representative med goda karriärmöjligheter till sitt trevliga kontor i Solna. Är du ny i karriären med en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi i bagaget och vill få in foten på ett internationellt företag där du har potential att växa? Då kan detta vara drömtjänsten för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Wackers-Kemi AB: s räkning en energisk och välutbildad customer service representative till sitt försäljningskontor i Solna. Wacker-Kemi AB sitter i fina lokaler med goda kommunikationer i Frösundavik tillsammans med 15 andra bolag. På kontoret i Frösundavik är det sju anställda och tidvis är det även kollegor från Tyskland samt kunder på besök. Wacker-Kemi AB är ett dotterbolag till en börsnoterad tysk koncern, som tillverkar kemiska produkter såsom silikoner och polymerer. Moderbolagets huvudkontor ligger i München i Tyskland. Kontoret i Solna ansvarar för försäljningen av företagets produkter i Norden och Balikum.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wackers-Kemi AB: s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Wacker-Kemi AB.

Arbetsuppgifter

Som customer service representative kommer du att vara en viktig länk mellan kunder, speditörer och den internationella säljorganisationen hos Wacker-Kemi AB. Du kommer att arbeta med orderhantering, leveransuppföljning och kundförfrågningar. Din roll är självständig och fungerar som ett stöd för utesäljarna som ofta befinner sig ute på uppdrag. Du arbetar kreativt och engagerat tillsammans med säljarna för att skapa goda affärsrelationer med etablerade och nya kunder.

Kontakt med kunder sker främst via mail, men du kommer också att ha mycket kontakt med kollegor internationellt både via mail och telefon. Arbetet sker främst i affärssystemet SAP.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för orderhantering
 • Assistera utesäljarna
 • Ge support till företagets kunder via samtal och mail
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och är nyfiken och villig att utvecklas tillsammans med Wacker-Kemi AB. Rollen som customer service representative ger dig en möjlighet att få lära känna Wacker-Kemi AB: s verksamhet, hur koncernen fungerar samt vilka produkter man arbetar med, för att i framtiden kunna utvecklas inom företaget i en högre säljande roll. Under din första tid kommer du att sitta bredvid tre kollegor som arbetar med samma arbetsuppgifter för att lära dig arbetsuppgifterna. Wacker-Kemi AB erbjuder en familjär och trevlig arbetsmiljö där man hjälps åt och värdesätter en trevlig stämning mellan kollegorna.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller teknik.
 • Erfarenhet av att arbeta i ett servicerelaterat yrke och har ett intresse för försäljning och vill utvecklas inom det.
 • Flytande i svenska och engelska.
 • Innehar B-körkort.
Det är meriterande om du talar tyska då moderbolaget ligger i Tyskland och du kommer att ha kontakt med många tyska kollegor. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i SAP.

Som person är du utvecklingsfokuserad och orädd. Det är viktigt att du vågar ta för dig och komma med egna förslag och idéer på de problem som kan uppstå. Du är ambitiös och engagerad och sprider mycket energi omkring dig. Vidare är det självklart viktigt att du är serviceminded och har lätt att knyta an med nya människor. Wacker-Kemi AB är ett litet företag med en öppen kultur så det är viktigt att du trivs med att arbeta tätt med andra kollegor, och inte är rädd för att be om hjälp när det behövs. Du är prestigelös och trivs i en roll där du lär dig av andra och där ni tillsammans arbetar mot gemensamma mål.

Övrig information
 • Start: September-Oktober
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.