Virkesköpare som driver långsiktiga affärsrelationer

Holmen Skog · Transport & Logistik · Sista dagen!

Om jobbet

Har du känsla för både affärer och människor? Trivs du med att söka nya kontakter och känner dig hemma i skogen? Just nu söker vi en virkesköpare till Södertörn. Ett köpområde där stad och land möts och det traditionella skogsbruket möter det tätortsnära.

Vi ger dig möjligheten att verka i ett väletablerat och modernt skogsföretag tillsammans med trevliga och prestigelösa kollegor. Inom Holmen Skog är vår vision att utveckla skogens alla värden och odla råvaror för ett hållbart samhälle. Med andra ord - vi odlar framtiden.
Jobbet som virkesköpare innebär att köpa virke från privata skogsägare för att förse Holmens bruk med råvara som förädlas till produkter - sågade trävaror, papper och kartong. Som virkesköpare ska du brinna för att göra affärer och trivas med att självständigt skapa nya kontakter samtidigt som du vårdar befintliga. En stor del av arbetet sker hemma hos skogsägare eller på plats i deras skog. Din roll är att genomföra affärsförhandlingar, planera skörden och ge råd i skogliga frågor.
Vi söker dig som har ett genuint intresse för affärer och vill utveckla långsiktiga affärsrelationer. Rollen som virkesköpare innebär många kontaktytor både inom och utanför företaget, så för att trivas är det viktigt att du är social, kommunikativ och serviceinriktad. Drivs du dessutom av att arbeta på ett affärsmässigt och strukturerat sätt så har du stora möjligheter att nå framgång hos oss.

Som person ser vi gärna att du är driven, resultatinriktad och bra på att samarbeta. Du har relevant utbildning inom skog, marknad eller ekonomi på högskolenivå eller motsvarande kompetens.
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. Hos oss får möjlighet att växa i en stabil bransch med spännande framtidsutsikter.
Jobbfakta
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Holmen Skog ansvarar för virkesförsörjningen till Holmen-koncernens svenska anläggningar, bedriver handel med virke och förvaltar Holmens egen skog på en miljon hektar produktiv skogsmark. Den årliga anskaffningen av virke är cirka 11 miljoner kubikmeter, varav anläggningarna i Sverige förbrukar cirka 4,1 miljoner kubikmeter. Holmens självförsörjningsgrad av virke är i Sverige omkring 60 %. Holmen Skog omsatte 5 481 under 2015 och antalet anställda var 384. Holmen Skog med huvudkontor i Örnsköldsvik är ett affärsområde i Holmen-koncernen.