Vill du vara med och utveckla framtidens tågtrafik?

Om jobbet

Vill du vara en del av utvecklingen av tågtrafiken i Sverige och Europa? Är du dessutom civilingenjör med intresse av att arbeta med specifikationer och utformning av tekniska system? Då har du nu möjlighet att påbörja din karriär som Projektingenjör inom projektet ERTMS på Trafikverket där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör inom ERTMS (European Rail Traffic Management System). Arbetet består av att utveckla ERTMS-systemen och att därefter införa dessa på den svenska järnvägen. Du kommer att ingå i funktionen för Specifikation inom delprojektet Systemutveckling och vi söker nu dig som har ambitionerna att bli en nyckelspelare i projektet.

Trafikverket ser ett behov av att säkra kompetensförsörjningen för anläggningsbranschen på längre sikt. Samtidigt ser de på kort sikt nyttan i att på ett smart sätt kunna effektivisera Trafikverkets projekt. Därför har vi på Academic Work tillsammans med Trafikverket skapat ett unikt samarbete, där man som projektingenjör får varva arbete med ett skräddarsytt kompetenspaket. Samarbetet har visat sig vara oerhört uppskattat hos såväl enhetschefer som projektledare på Trafikverket och idag har vi ett 60-tal nöjda konsulter som arbetar hos dem runt om i landet.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket med intentionen att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av framtagning av tekniska systemkrav, genomföra tekniska utredningar och specificera hur anläggningarna ska vara utformade. Du kommer i din roll att kommunicera med både interna och externa parter samt ha ett koordinerande ansvar och samarbeta med bland annat Jernbaneverket i Norge.

Du kommer till exempel att:
 • Biträda projektledaren med olika projektledaruppgifter
 • Ansvara för kontinuerlig projektuppföljning och prognoser
 • Ansvara för mötesprotokoll och annan dokumentation
Tack vare samarbetet mellan Academic Work och Trafikverket är detta en unik chans för dig som vill axla ett stort eget ansvar och samtidigt utvecklas till en nyckelperson i projektet. Tjänsten passar dig som har ett stort tekniskt intresse och vill ta dina projektledarkunskaper till nya höjder!

Vi söker dig som
 • Är civilingenjör med teknisk inriktning alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Har ett intresse av att arbeta med specifikationer och utformning av tekniska system samt att arbeta övergripande i en koordinerade roll i kontakt med andra, både internt inom Trafikverket och externt
 • Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska
Som person är du nogrann och strukturerad samt ser möjligheter i förändringar då du kommer vara del av ett projekt där förutsättningarna kan ändras längs vägen. Du trivs också med att arbeta i team då du kommer att ha ett koordinerande ansvar och samarbeta med flera olika parter. Vidare ser vi att du som söker är kommunikativ och inte är rädd för att ta egna initiativ när tillfälle ges.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Projektet ERTMS står för European Rail Traffic Management System. Projektet arbetar med ett nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg. Systemet ersätter en sliten anläggning och underlättar trafik mellan länder.