Vill du vara med och konstruera framtidens byggprojekt?

Om jobbet

Vill du arbeta på företaget som varit med och byggt Biomedicum i Solna, Mall of Scandinavia och kvarteret Mältaren i Hammarby Sjöstad? Har du ett tekniskt intresse och gillar att konstruera? Skulle du trivas på en arbetsplats med öppet klimat och härliga kollegor? Då har vi tjänsten för dig! Strängbetong söker just nu två Juniora Konstruktörer till rollen som projektör för start omgående alternativt i januari om du tar din examen efter årsskiftet. Sök tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Strängbetongs räkning två Juniora Konstruktörer till deras konstruktionsavdelning i Stockholm! Strängbetong bygger allt från arenor och hallar till bostadshus. Utgångspunkten är färdiga koncept för varje byggnadstyp som företaget sedan anpassar utifrån projektets förutsättningar och de behov kunden har. Strängbetong beskrivs av de anställda som en arbetsplats med bra arbetsklimat, härliga kollegor och där du är med och bidrar till byggnader som kommer att stå länge. Som ny på företaget får du en introduktion där du bl.a. får praktisera på montageavdelning respektive produktionsanläggning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strängbetongs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Strängbetong. Strängbetongs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektör med fokus på konstruktion får du en inblick i hela byggprocessen från utveckling av byggprojektet till produktionen ute på byggarbetsplatsen. Du kommer att vara ansvarig för projektering och konstruktion av de byggprojekt som företaget har sålt samt ta fram produktions- och montageunderlag. Uppgifterna kommer att vara varierande då projekten anpassas efter kundernas önskemål och krav. Med hjälp av underlag från kund, handläggande konstruktör, beräkningsingenjör och egna beräkningar kommer du att bygga BIM-modeller och upprätta handlingar för projekten. Det är vidare ditt ansvar att de tekniska lösningar som väljs är innovativa, hållbara och kostnadseffektiva.
I dina arbetsuppgifter ingår att konstruera betongelement genom att projektera, rita och dimensionera i Tekla Structures. Betongelementen tillverkas sedan i någon av företagets sju produktionanläggningar för att därefter transporteras till byggarbetsplatsen där de monteras.

Du kommer till exempel att:
 • Planera och utföra eget arbete i enlighet med projekteringstidplanen
 • Identifiera och rapportera brister och avvikelser
 • Delta i interna projekteringsmöten
Tjänsten passar dig som trivs i en kreativ miljö och vill utvecklas inom konstruktion. Kanske är det ditt första jobb efter examen eller så har du något års erfarenhet. Oavsett så har du ett stort tekniskt intresse och trivs ett öppet arbetsklimat där du jobbar nära dina kollegor.

Vi söker dig som
 • Är utbildad inom byggteknik och har en högskole- eller universitetsexamen inom ämnet
 • Har god datorvana
 • Har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Har du dessutom kunskap i något baltiskt språk är det ett stort plus då företaget har utbyte i koncernen med andra länder.
 • Det är meriterande om du har arbetat i Tekla Structures tidigare och om du har något års erfarenhet inom byggteknik.
Som person är du kvalitetsmedveten och lösningsorienterad. Du är van vid att driva ditt eget arbete framåt och tar egna initiativ. Eftersom du har eget ansvar för dina projekt är det viktigt att du är strukturerad, prestigelös och effektiv.

Övrig information
 • Start: Omgående alternativt efter årsskiftet om du avslutar din utbildning i januari
 • Omfattning: Heltid, 6 månader
 • Placering: Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande på www.academicwork.se

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 jan

Om företaget

Strängbetong AB grundades på slutet av 50-talet och har i dagsläget ca. 1200 anställda och en omsättning på 2,5 miljarder kronor. Huvudkontoret är placerat i Stockholm och företaget finns representerat på 12 olika platser i Sverige och ingår i koncernen Consolis. Företaget är Sveriges ledande stomentreprenad och står för en vädertät byggnad färdig för komplettering med el, ventilation, VVS och inredning. De erbjuder stombyggnader med klimatskal för olika ändamål, exempelvis bostäder, hotell, hallar, kontor och parkeringshus.