Vill du ta hand om våra kunder? Erfaren Key Account Manager sökes till Nielsen!

Om jobbet

Arbetsuppgifter:

Till vår kommersiella avdelning Client Service söker vi en erfaren Key Account Manager som kan ta ett ansvar för ett antal av Nielsens viktigaste kunder.

Du får ett eget ansvar för en välavvägd kundportfölj och fokuserar på att vidareutveckla vår kundrelation i ett långsiktigt perspektiv. Du bidrar med insikter som hjälper kunden med viktiga affärsfrågor och som skapar möjligheter för Nielsen att sälja ad hoc lösningar. Du kommer att arbeta i ett högt tempo mot högt uppsatta mål och deadlines. Du får ett stort förtro­ende från start med eget budget-, försäljnings- och resultatansvar och förväntas leverera ett resultat som ökar dina kunders nöjdhet med Nielsen och utvecklar våra affärer samtidigt.
 • Du arbetar aktivt med olika funktioner hos våra kunder; företagledande personer och marknads-, trade-, KAM samt category management, för att proaktivt hjälpa kunden att utveckla sina affärer med hjälp av Nielsens marknadsinformation och produkter.
 • Du arbetar med kundunika analyser och utifrån dessa ger du våra kunder insiktsfulla slutsatser och rekommendationer som kunden enkelt kan ta action på.
 • Du skapar nya affärer för Nielsen genom att förstå dina kunders behov och utmaningar och säljer tilläggtjänster utifrån Nielsen produktportfölj
 • Du förväntas utifrån din erfarenhet bidra till att utveckla arbetssätt som skapar ännu nöjdare kunder.

Bakgrund:
 • Universitetsutbildning inom företagsekonomi alternativt eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten.
 • Minimum 2-3 års erfarenhet av dagligvarubranschen från sälj, marknad, analys eller inköpsfunktioner eller som managementkonsult
 • Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Erfarenhet från Nielsens programvara är meriterande men inget krav

Personlig profil:
 • Du har ett stort driv, analytisk förmåga och är resultatfokuserad
 • Du har ett stort fokus på sälj och har erfarenhet av att skapa och hitta nya affärsmöjligheter
 • Du är bra på att utveckla relationer med befintliga och nya kunder samt sätter stort värde i att alltid leverera kvalitet och nya insikter
 • Du är förtroendeingivande, kan sätta dig in i kundens behov och har förmåga att se saker i nya perspektiv.
 • Du har erfarenhet av att leda projekt
 • Du har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift


Vi erbjuder:


Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande jobb med goda utvecklingsmöjligheter i ett internationellt företag i snabb utveckling! Dina arbetsuppgifter är utvecklande och utmanande med stort eget ansvar. Du kommer att ingå i ett team med positiva, engagerade och kompetenta kollegor.

Ledarskap och kompetensutveckling är prioriterade frågor för oss och vi arbetar med tydliga processer för kompetensutveckling och karriärutveckling. Engagerade och positiva medarbetare är vår nyckel till framgång och därför är det viktigt för oss att arbeta med tydliga medarbetarsamtal och utvecklingsplaner. Genom att ge varje person stor frihet i sitt arbete att uppnå fastställda mål, försöker vi skapa ett arbetsklimat där idéer uppmuntras och initiativkraft tas tillvara. I detta ligger även att ge alla medarbetare trevlig arbetsmiljö samt att göra dem delaktiga i företagets framgångar. Som anställd hos Nielsen har du även goda möjligheter till en internationell karriär inom något/några av våra verksamheter utomlands.

Arbetstid/Varaktighet
Arbetstid: Heltid, 100 % (37,5 timmar/vecka).
Anställningsform: Tillsvidareanställning (provanställning i 6 månader).
Anställningsstart: Enligt överenskommelse (snarast möjligt)
Sista ansökningsdag: 30 Oktober 2016. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Client Service Manager, Simon Olsen:SimonMoller.Olsen@nielsen.com
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Kontakt

Mejla Simon Olsen

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Nielsen är ett globalt performance management-företag som skapar övergripande förståelse för vad konsumenterna tittar på och vad de köper (Watch and Buy). Nielsens Watch-segment levererar publikmätningstjänster av video-, ljud- och textinnehåll till kunder inom media- och reklam. Buy-segmentet levererar unika mätningar till tillverkare och återförsäljare av konsumtionsvaror. Genom att integrera information från Watch- och Buy-segmentet och från andra datakällor kan Nielsen erbjuda mätningar och analyser i världsklass som hjälper kundföretagen att prestera bättre. Nielsen är ett S&P 500-företag som har verksamhet i över 100 länder, vilket täcker mer än 90 procent av världens befolkning.I Sverige har vi funnits sedan 1957 och har ca 90 anställda. Mer information finns på vår hemsidawww.se.nielsen.comellerwww.nielsen.com.