Vi söker Sveriges bästa Marketing & Sales Director

Om jobbet

Är du mogen för nästa steg i karriären?
Är du en erfaren och innovativ Marketing & Sales Director med bakgrund inom retail eller FMCG?
Då ska du ta en titt på den här annonsen. Platsen som vår nya Marketing & Sales Director står nämligen ledig.

Om jobbet
LloydsApotek har påbörjat en spännande digitaliseringsresa där utvecklingen av tjänster inom e-tail, retail och omni channel är viktiga beståndsdelar. Vi inbjuder nu dig att vara med på resan i en roll där du kommer att få stor möjlighet att påverka både innehåll och strategi. I tjänsten som Marketing & Sales Director har du det övergripande strategiska och kommersiella ansvaret för marknad, sortiment och inköp. Din uppgift är att skapa en högpresterande organisation vars uppdrag är att utforma de mest nyskapande och lönsamma kunderbjudandena på marknaden, kombinerat med smarta strategiska marknadsföringslösningar. Utmaningen består i att bygga ett starkt varumärke och generera trogna kunder åt LloydsApotek. En utmaning som kräver väl utvecklat affärsmannaskap i kombination med stor innovativ förmåga. Vi säger inte att det kommer att bli en resa utan hinder, men med starka ägare i ryggen och ett långsiktigt tänkande ger vi dig de rätta förutsättningarna för att lyckas i din uppgift och samtidigt ha väldigt roligt på vägen!

Dina förutsättningar
LloydsApotek verkar på en mycket konkurrensutsatt marknad och avser att växa och ta nya marknadsandelar med ett starkt varumärke. Till din hjälp har du ett team på 14 kompetenta medarbetare, varav 3 direktrapporter inom Marketing, Category och Procurement & Supply Chain. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du kommer även att ha ett internationellt samarbete inom LloydsApotek och Celesio globalt.

Ditt bagage
Idag jobbar du förmodligen som framgångsrik marknadschef inom retail eller FMCG.
Du har minst 5 års erfarenhet och dokumenterad erfarenhet av taktisk och strategisk marknadsföring. Dessutom är du väl bevandrad inom modern kategoristyrning och sortiment. Förutom detta har du bakgrund inom eller har jobbat nära inköp och logistik. Har du erfarenhet från omni channel retail/e-tail är det ett stort plus.

Din stil
För att bli framgångsrik i rollen har du en innovativ och entreprenöriell personlighet, du är kommunikativ och relationsskapande. Du är en van ledare, skicklig förhandlare och erfaren talare. Som chef föregår du med gott exempel genom ditt värdebaserade ledarskap.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Känner du för utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Tjärnkvist, tel. 08 587 512 12 alt. ulrika.tjarnkvist@badenochandclark.se. Sista ansökningsdag är den 16 december men tjänsten kan komma att tillsättast innan dess så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om LloydsApotek
LloydsApotek är en apotekskedja som idag driver 79 apotek i Sverige. Med mer än 550 anställda betjänar vi mer än 4,8 miljoner kunder per år. Vår vision är en friskare värld där fler människor kan leva livet till fullo. Vårt uppdrag är att med effektivitet och passion leverera innovativa hälsovårdstjänster som inspirerar till ett friskare och hälsosammare liv. LloydsApotek är en del av McKesson, San Francisco, USA, som slagit ihop sin verksamhet med Celesio AG, Stuttgart, Tyskland.

McKesson, för närvarande rankat nr 5 på FORTUNE 500, är ett internationellt tjänsteföretag inom läkemedels-, apoteks- och hälsovårdsområdet. Som det äldsta och största vårdföretaget i USA (grundat 1833) spelar McKesson en viktig roll inom hälsovårdsområdet. McKesson betjänar mer än hälften av alla sjukhus i USA, 20 procent av amerikanska läkare, och står för en tredjedel av alla läkemedel som används varje dag i Nordamerika. McKesson sysselsätter idag nästan 70.000 anställda världen över.

Celesio är ett ledande internationellt grossist- och detaljhandelsföretag och leverantör av logistik och tjänster till läkemedels- och sjukvårdssektorn. Tack vare en proaktiv och förebyggande strategi säkerställer företaget att patienterna får de produkter och support som de behöver för optimal vård. Med starka varumärken och cirka 36.000 anställda, är Celesio aktivt i 13 europeiska länder. Varje dag betjänar företaget mer än 2 miljoner kunder - på mer än 2.150 egna apotek. Med 109 grossistgrenar i Europa, förser Celesio mer än 50.000 apotek och sjukhus med upp till 130.000 läkemedel varje dag.
Jobbfakta
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget