Vi söker administrativt stöd till våra verksamhetschefer

Om jobbet

Vi söker två personer till stöd för våra verksamhetschefer som vill utvecklas tillsammans med oss i på barn- och utbildningsförvaltningen.

Vem trivs hos oss?
I Tyresö utvecklas du och får ta mycket egna initiativ. Från och med 1 januari 2016 har barn- och utbildningsförvaltningen en ny organisation med en gemensam färdriktning. Vi strävar efter att dela kompetens och arbetsuppgifter, och att lära av varandra. Vi är ett team av självständiga och drivna medarbetare som är öppna för nya idéer.

Vad erbjuder vi?
Barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag är framtiden, barnen och eleverna. Vi ansvarar för Tyresös verksamheter inom grundskola, fritidshem, förskola, familjedaghem, grundsärskola och barn- och elevhälsa. Förvaltningskontoret har sammanlagt 21 medarbetare och innefattar förvaltningschef, biträdande förvaltningschef, verksamhetschefer och ett antal stödfunktioner för kvalitet, styrning och administration. Vi erbjuder ett högt tempo, utvecklande arbetsuppgifter och en dynamisk arbetsgrupp. Förvaltningen sitter i Tyresö centrum, tillsammans med övriga förvaltningar och kommunledningskontoret.

Vi ska nu anställa två medarbetare som arbetar som administrativt stöd. En riktad mot verksamhetsområdet förskola och en mot grundskola. Tjänsten innebär att verka som kvalificerat administrativt stöd till respektive verksamhetschef. Du kommer att få arbeta brett och med en variation av arbetsuppgifter som uppkommer i och med de alltmer komplexa krav som ställs på verksamheten för förskola, förskoleklass, fritidshem och årskurs F-9 i både grundskola och grundsärskola.

Som administrativt stöd kommer du bland annat arbeta med handläggningsärenden, administrera projekt samt ta fram och skapa underlag och bistå i utredningar samt undersökningar. Du kommer även att vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet, hantera medborgarkontakter och synpunktshantering samt fungera som administrativt stöd för verksamhetschef.

Kvalifikationer:
Du har relevant universitetsexamen inom beteendevetenskap, pedagogisk utbildning och/eller systemvetenskap. Erfarenhet av administrativt arbete som handläggningsärenden och/eller projekt inom kommunal verksamhet är meriterande. Du har god kännedom om vad arbete inom kommunal förvaltning innebär. Du har erfarenhet av att arbeta inom pedagogisk verksamhet och därmed kunskaper om vad som krävs för att bedriva sådan verksamhet. Du är van att använda datorn som verktyg och har goda kunskaper i MS Office och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Extens, Hypernet, Heroma och Hypergene.

Vi kommer lägga stor vikt på personliga egenskaper för den här tjänsten. Du har god samarbetsförmåga och har ett servicetänk samt ett bra bemötande. Du är självgående och har förmågan att hålla i många saker samtidigt på ett effektivt sätt utan att det påverkar kvaliteten på arbetet. Struktur och noggrannhet är något som är viktigt för den här tjänsten och du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning.

Kontaktpersoner:
Erik Sanner, biträdande förvaltningschef, 08-5782 7151, erik.sanner@tyreso.se

Elisabet Sch ultz, verksamhetschef förskola, 08-5782 9691, elisabet.schultz@tyreso.se

Johan Ahlkvist, verksamhetschef grundskola, 08-5782 9689, johan.ahlkvist@tyreso.se

Fackliga organisationer nås via kommunens växel 08-5782 9100

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 13/11 2016.
Jobbfakta
Ort
Tyresö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Offentlig Förvaltning
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget