Verksamhetschef Förskola

Om jobbet

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.

Förskolorna i staden är mötesplatser för lärande och gemenskap. Vi tillsammans arbetar för att barnen i Sundbyberg ska få en rik och stimulerande förskoletid. Vår stads mångfald ger oss möjlighet att tillvarata olikheter. Var och en i vår verksamhet såväl barn som medarbetare är betydelsefulla och gör skillnad.

Som verksamhetschef inom förskola har du ansvar för att på en strategisk nivå leda och utveckla samtliga förskolor inom staden. Verksamheten har en omsättning på ca 370 miljoner kronor. Inom verksamhetsområdet finns 30 förskolor, ca 2 800 förskolebarn och ca 490 medarbetare varav 9 förskolechefer och 4 biträdande förskolechefer. I staden finns ett barnhälsoteam bestående av specialpedagoger samt förskolepsykolog.

Dina arbetsuppgifter innebär att leda chefer i ett utvecklingsarbete med målsättning att förskolorna ska hålla hög kvalitet, öka förskolornas attraktionskraft och skapa förutsättningar för att kunna ta emot det stora antalet inflyttande förskolebarn. I rollen som verksamhetschef rapporterar du till förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du ansvarar för att leda och driva förskoleverksamhetens ledningsgruppsarbete. Det finns en framtagen struktur för det systematiska kvalitetsarbetet och en del av uppdraget är att fortsätta leda förskolornas kvalitetsarbete.

Vi vill att du har gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att leda andra chefer. Du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och av att leda utvecklingsarbete. Du har arbetat som pedagog inom för- eller grundskola. Vi ser gärna att du har en utökad akademisk utbildning utöver pedagogik och att du har erfarenhet av budget- och resultatansvar.

Det är viktigt att du har förmåga att tydliggöra och skapa engagemang kring gemensamma mål och att skapa förutsättningar för chefer att utveckla sina enheter. Du har även en förmåga att utveckla ett nytänkande, ansvarstagande och handlingsinriktat förhållningssätt inom verksamheten. Du har ett helhetsperspektiv, når resultat med god kvalitet inom utsatt tid och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansök senast den 11 december 2016. Urvalet kommer ske löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!
Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget


Hitta hit

Sundbyberg Visa på karta

Visa var