UX-manager Visma Enterprise solutions

Om jobbet

Visma är Nordens ledande leverantör av programvaror och tjänster inom ekonomi och administration. Vi är ett företag med finansiell styrka och solid tillväxt. Vårt mål är att förenkla och automatisera verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster. Koncernen har 7 400 anställda og hade i 2015 en omsättning på NOK 8 380 miljoner.

UX Manager för divisionen Visma Enterprise solutions
Vill du vara med att få vår redan stora UX-miljö att växa ytterligare och införa tjänstedesign i Nordens största mjukvaruföretag? Nu söker vi en driven och erfaren UX-manager att ta UX till nästa steg i vår verksamhet.

Med mer än 70 UX-kollegor i hela Europa, koncentrerat till Norden, har Visma en stor, mogen och mycket levande UX-miljö som är redo att ta nästa steg. För att lyckas med detta behöver vi en erfaren person som faciliterar och koordinerar arbetet, både inom UX-miljön och i övriga delar av Vismas organisation. Tjänsten innebär en nyckelroll i nästa fas i vår utveckling, där vi också börjar fokuserar på den totala kundresan och anammar ett tjänstedesignperspektiv på våra produkter och tjänster. I denna rollen har du huvudansvar att se till att vår UX-strategi efterlevs där de viktiga delarna är att jobba med etablering, kultivering och förbättring av UX. Läs gärna om vår UX-strategi och mer på vår UX-portal.

Vi står inför en väldigt spännande resa där rätt person har stora möjligheter för personlig utveckling såväl som att vara med att utveckla en verksamhet att bli mer användarcentrerad och få in Lean-UX i den dagliga verksamheten. Som en nyckelmedlem i den koncernövergripande UX Stakeholder group, har du ett nära samarbete med ett starkt team bestående av mycket kunniga och erfarna UX:are. Du arbetar tätt med Vismas Corporate UX Manager.

Vi vet att du
 • har en magister i kognitionsvetenskap, industri/interaktionsdesign, medievetenskap eller annan relevant bakgrund för området.
 • som ansvarig för divisionens vidareutveckling av UX och etablering av Service design har gedigen erfarenhet av att missionera, facilitera och bevisa värdet av UX och service design.
Vi tror att du
 • har 5-10 års erfarenhet med design av komplexa skärmbaserade lösningar och har jobbat med att etablera förändringsprocesser
 • talar och skriver ett skandinavisk språk och engelska flytande
 • arbetar väldigt bra självständigt men ännu bättre med att facilitera team
 • brinner för detaljerna utan för den sakens skulle tappa den stora bilden
 • analytisk, driven och kreativ
Vi jobbar metodisk med användarcentrerad design och produktutveckling, där olika former av användar-research, behovsanalyser, konceptutveckling, design och testning är en central och viktig del av arbetet. Vi önskar dig som älskar att skapa ordning av komplexitet och har en naturlig förmåga att göra guld av gråsten.

Vi är i första hand på jakt efter en person til vårt huvudkontor på Skøyen i Oslo. För rätt kandidat finns det även möjlighet att utgå ifrån vårt Svenska huvudkontor i Stockholm. Vi törs lova att du på köpet får en av norra Europas största, bästa och trevligaste skara UX-kollegor som ivrigt väntar på att få välkomna dig in i Visma!

Vi erbjuder:
 • Ett utvecklande och utmanande jobb i en stabil expansiv verksamhet, med stor och långsiktig satsning på UX
 • En stark internationell verksamhet med fokus på Norden
 • Hög grad av ansvar, men också inflytande
 • Duktiga kollegor med hög kompetens och mognad. Läs mer här om hur vi arbetar med UX.
 • Gode möjligheter for kurser och kompetensutveckling, samt en stor UX-miljö.
 • En social, kreativ och informell arbetsmiljö
 • Konkurrenskraftiga löner och förmåner
Ta kontakt med Fredrik Fernberg, fredrik.fernberg@visma.com, +46 707 255205 om du önskar ytterligere informasjon.
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Vismakoncernen är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköp, betalning, butiksdata, IT-projekt, anbud och upphandling. 7.440 anställda, varav drygt 1.500 i Sverige, förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 400.000 kunder i både privat och offentlig sektor. 2015 uppgick nettoomsättningen till 8.338 miljoner norska kronor. Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av KKR, HgCapital, Cinven och Vismaledningen.