Utvecklingsorienterad och resultatinriktad CIO till Tyréns

Tyréns AB · Data & IT · 5 dec

Om jobbet

Om tjänsten
CIO är en nyinrättad funktion inom Tyréns AB för att på bästa sätt samla och koordinera verksamhetens behov av ett effektivt och högkvalitativt IT-stöd för att utveckla konsultaffären. Företaget står inför flera viktiga projekt som påverkar produktionsmetoder och därmed affärsmodeller. Bland annat pågår utveckling av en ny typ av plattformar för nästa generation av projekteringsverktyg. Tyréns är även ledande inom BIM och har under flera år arbetat med att utveckla BIM i verksamheten.

CIO:s uppdrag blir att modernisera, utveckla och effektivisera koncernens IT miljö och organisation. Du kommer till exempel att ansvara för att designa, upphandla och implementera en helt ny koncernövergripande systemplattform.

Rollen är bred och innebär ett övergripande ansvar för genomförande av koncernens IT strategi och transformation. Särskild vikt kommer ligga på en effektivare kundleverans via automation och maximering av arbetsverktygens kraft i hela organisationen.

CIO kommer att ha det samlade ansvaret att ta fram, ansvara för och följa upp hur IT-stödet ska utformas för att ligga i linje med Tyréns strategi och affärsprocesser. Funktionen kommer också att utifrån strategi och verksamhetens behov ansvara för att ta fram förslag på och följa upp dels den långsiktiga IT-strategin och dels de årliga prioriteringarna inom IT-verksamheten.

Som CIO samarbetar du med företagets ledning, IT-avdelning, funktionschefer samt kompetens och tjänsteansvariga. Du kommer också att delta i Tyréns ledningsgrupp när IT-stödet behandlas. Eftersom det är en nyinrättad funktion får du stora möjligheter att påverka den närmare utformningen och utvecklingen av funktionen.

Som CIO har du en avgörande del i genomförandet av bolagsstrategin och är en nyckelperson för koncernledning och stab.

Dina egenskaper och bakgrund
För att fungera i rollen som CIO krävs att du har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla strategiskt arbete på ledningsnivå. Du bör ha minst 10 års erfarenhet av IT ledning på både operativ och strategisk nivå. Samt tidigare på ett framgångsrikt sätt lett omfattande förändringsprojekt med fokus på digitalisering.

Vi tror att du har erfarenhet av implementation av större affärssystem, stora upphandlingar och outsourcing. Har du även erfarenhet av internationell verksamhet är detta meriterande.

Vi vill att du har en akademisk utbildning och erfarenhet ifrån liknande bransch är att föredra.

Vidare är du en drivande och utvecklingsorienterad förändringsledare som är affärsinriktad och strategisk. Du är en erfaren ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet men som också är resultatorienterad och vågar fatta beslut.

Som person är du en positiv auktoritet med tydligt verksamhetsfokus. Du är handlingskraftig, drivande och har förmågan att se verksamheten och dess behov ur ett helhetsperspektiv. Du har en hög social kompetens med förmågan att vara lyhörd och kunna kommunicera och bygga relationer på alla nivåer i organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet på 073-421 79 86 eller Researchkonsult Malin Söhr på 073-421 79 84. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Mer om Tyréns hittar du på www.tyrens.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Kontakt

Ring Natalie Jacquet, 073-4217986

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om företaget

Ogunsen erbjuder högkvalitativa rekryterings- och interimslösningar på managementnivå för privat och offentlig sektor inom specialistområdena Ledning, IT samt Ekonomi/Finans/Försäkring.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var