Utvecklingsingenjör interiöra täckningar

Om jobbet

Som utvecklingsingenjör/konstruktör i teamet Cab Trim inom hyttutveckling ansvarar du för utveckling av interiöra golv och väggtäckningar i framtidens lastbilar. Detta innefattar de större ytorna i hytten och även en del mindre förvaringar i anslutning till golv och vägg. Dessa komponenter bidrar till stor del till hyttens klimatkomfort både under drift och vid rast/vila samt har också stor påverkan för ljudnivån i hytten.

Fokus i rollen är att ha kännedom om alternativa tillverkningstekniker och hur de påverkar de akustiska/termiska isoleregenskaperna på gruppens artiklar.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som konstruktör på Scania är viktig och du har en central del i utvecklingsarbetet. Förutom teknisk kompetens så krävs att du har förmåga att samarbeta med våra specialister inom t ex ergonomi, design, montering, eftermarknad, inköp, marknad och kvalité för att vi tillsammans ska ta fram den bästa produkten för Scania.

Arbetet bedrivs till stor del i konceptutveckling och produktvård, men även för mer komplicerade problem/system i nya introduktionsprojekt. Du stöttar också andra konstruktörer i gruppen vid utformning av tekniska specifikationer och vid konceptval.

Din profil

Som person är du noggrann, systematisk och analytisk. Du är kreativ och har ett kritisk tänkande samt ett starkt intresse för hur våra kunder använder lastbilarna. Gruppens produkter bidrar till hur Scania uppfattas som varumärke och det är viktigt att du är ansvarstagande och en bra lagspelare. Du är kommunikativ och kan på ett konkret och tydligt sätt kommunicera och argumentera med berörda intressenter.

Du är civilingenjör inom maskin- eller materialteknik eller motsvarande och har erfarenhet av produktutveckling. Du har också intresse och erfarenhet av att arbeta med termisk/akustisk isolering och projekt i tidiga faser. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För mer information

Kontakta Erik Hånell, gruppchef, 08-553 510 32

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Konstruktör
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.