Utvecklingsingejör Powertrain Diagnostics

Om jobbet

Scania fordon och motorer utgör en viktig del av våra kunders logistik och produktion. Uptime är en viktig faktor. En störning kan få stora konsekvenser och det gäller att snabbt hitta och agera på uppkomna problem. För att åstadkomma detta behöver Scania utrusta sina 16 000 mekaniker världen över med felsökning, underhåll och reparationsstöd i världsklass!

Gruppen, Powertrain diagnostics, utvecklar diagnos- och felsökningsstöd för Scanias motorer, växellådor och hybridsystem. Detta inkluderar lastbilar, bussar och motorer för industriellt och marint bruk. Gruppen består idag av 10 utvecklingsingenjörer och 2 teknikinformatörer som arbetar tillsammans i ett flexibelt team. Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta för att vårt avancerade felsökningsstöd skall vara det bästa på marknaden!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för utveckling av metoder för felsökning och produktanpassning av Scanias drivlinesystem. Du och ditt teams tydligaste uppgift är att utveckla funktionalitet i vårt diagnosverktyg SDP3 som ger mekanikern förutsättningar att snabbt hitta felorsak och korrekt åtgärd.

Din roll innebär ett nära samarbete med system- och funktionsägare i utvecklingsprojekten. Tillsammans säkerställer ni tidigt förutsättningarna för bra diagnos- och felsökningsstöd. Du ansvarar även för att kravställa att våra produktionsverktyg och system är förberedda för de utmaningar nya produkter medför. Arbetet är varierat och innebär allt från uppföljning av produktegenskaper i utvecklingsprojekten till kravställning av system och praktisk testning i fordon.

Som utvecklingsingenjör för felsökningsmetoder är du servicemarknadens röst i utvecklingsprojekten. Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag och är en viktig förutsättning för lönsamheten för företaget.

För att lösa dina uppgifter behöver du utöver produktkunskap ha en bra bild av hur Scanias service marknad fungerar. Vi inhämtar kontinuerligt information från marknaden och sprider kunskap om våra produkter via Scanias utbildningsverksamhet och genom vårt diagnosverktyg . Du kommer att bygga ett stort kontaktnät, både internt och externt.

Din profil

Du har en ingenjörsexamen med inriktning eller erfarenhet inom mekatronik, inbyggda system och/eller fordonsteknik. Du är duktig på att analysera och kan självständigt driva ärenden i utvecklingsprojekten. Du behöver inte kunna programmera men goda datorkunskaper är en förutsättning.

För mer information

Kontakta Fredrik Johansson, 08- 553 513 81 (gruppchef).

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Forskning & Utveckling
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.