Utvecklas i rollen som Junior Mätningstekniker på SVEAB

Om jobbet

Har du läst en utbildning inom mätteknik och vill få chansen att jobba i spännande anläggningsprojekt för ett växande bolag? I rollen som mätningstekniker kommer du att jobba med både utsättning och inmätning av allt från grundvatten till spår där du snabbt kommer snabbt få ta mycket eget ansvar. Inledningsvis kommer du att få en gedigen upplärning med stöd från en senior kollega och SVEAB erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget och satsar på dig som medarbetare ur ett långsiktigt perspektiv. Är det dig vi söker? Ansök redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SVEABs räkning en junior Mätningstekniker för att stärka upp sitt team ur ett långsiktigt perspektiv och satsa på juniora medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SVEABs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SVEAB. SVEABs intention är att du ska bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som mätningstekniker kommer du arbeta med att säkerställa korrekt byggmätning i större projekt av olika längd. Det innebär uppgifter som grundvattenmätning, spårmätning samt mätning av broar, bergschakt och stationshus. Som mätningstekniker ligger du alltid steget före i den dagliga produktionen vilket innebär att du kommer att arbeta självständigt och strukturerat. Du rapporterar till mätchefen samt jobbar i team med andra mätingenjörer och övriga projektorganisationen.

Du kommer till exempel att:
 • Jobba med utsättning och inmätning
 • Jobba med mängdning av genomfört arbete
 • Ansvara för mängdreglering
Tjänsten passar dig som vill jobba i ett företag som utför projekt inom mark och anläggning. SVEAB:s medarbetare drivs av värderingar som står för Utveckling, Engagemang, Yrkesstolthet och Ansvarstagande. Om det är stämmer in på dina värderingar är detta en organisation du kommer trivas i.

Det finns stora möjligheter att utvecklas i rollen och om du gör ett bra arbete och visar framfötterna kan du på sikt även växa inom företaget. Sveab satsar mycket på sina medarbetare och erbjuder b.la. utbildningar och en gedigen introduktion enligt SVEAB:s riktlinjer för nyanställda som innebär att du tillsammans kommer få följa med en senior kollega den första tiden. Vidare kommer du att jobba nära under en erfaren mätchef för att stöttas i arbetet.

Vi söker dig som
 • Har läst en eftergymnasial utbildning inom mätteknik, gärna med fokus på eller intresse för byggbranschen
 • Har ett genuint tekniskt intresse, framför allt inom Geodesi
 • Pratar och skriver på svenska och engelska obehindrat då dessa språk används inom företaget
 • Har b-körkort
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från arbete inom byggverksamhet
 • Har andra språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person brinner du för att komma in på ett företag där det finns stora utvecklingsmöjligheter, du har stor vilja att lära och du kommer visa framfötterna på arbetsplatsen. Du är bekväm och van vid att ta egna initiativ, har inga problem med att fatta beslut samt är stresstålig och klarar av att ha flera bollar i luften. Du har en bra inställning till ditt jobb, är plikttrogen och passar alltid tider. Du gillar att planera och du trivs med att ta stort personligt ansvar då du kommer arbeta självständigt.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Arbetsplats Vega / Haninge, kan även vara på andra projekt i Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

41 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

SVEAB, Svenska Entreprenad i Mälardalen AB, är Sveriges största privatägda renodlade anläggningsföretag med huvudkontor i Solna och med en omsättning på ca 1,9 MSEK. Det tack vare 300 stolta medarbetare. SVEAB utför byggrelaterade tjänster inom anläggning och järnväg och de skapar grunden för ett fungerande samhälle.

SVEAB växer och söker nu medarbetare med erfarenhet och självförtroende som vill vara med på resan framåt. Det är ett ungt, erfaret och sammansvetsat gäng som är engagerade i sitt arbete och som hela tiden strävar efter att utvecklas som företag. Men månar mycket om sina medarbetare och de delar en kamratskap som bygger på viljan att skapa något värdefullt för samhället och andra människor, vilket även bidrar till väldigt nöjda kunder.

På SVEAB satsar de på sina medarbetare och har de senaste åren haft höga NPI-resultat. Detta tror man beror på att det är en organisation där varje medarbetare blir sedd, man har möjlighet att påverka och har nära kontakt med högre chefer.