Utbilda dig till Tunneltågförare och kör tillsammans med MTR - start januari

Om jobbet

Är du en serviceinriktad och flexibel person med gott omdöme som vill arbeta som tunneltågförare i Stockholms tunnelbana?

Nu söker vi fler Tunneltågförare på heltid och deltid till tunnelbanans gröna och blåa linje. Utbildningsstart kommer att hållas i januari 2017. Utbildningen är obligatorisk och sker på heltid under ca 14 veckor. Deltidstjänsterna i form av vardagsextra innebär arbete varannan helg, samt 4 timmars rusningspass under 4 av 5 vardagar vilket motsvarar ca 60 % sysselsättningsgrad. Både utbildningen och arbetstider är förlagda till skift och kan innebära tidiga morgnar, kvällar och nätter.

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder en tunnelbana i världsklass. MTR ska vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar samhällen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att köra tunneltåg på tunnelbanans gröna eller blåa linje i Stockholm. Arbetet innebär ansvar över tåg och resenärer med fullt fokus på säkerhet, service och tidtabell. Arbetet är till stor del självständigt, men också ett yrke där du möter väldigt många av våra kunder och förväntas kunna ge service och ge information på ett korrekt och trevligt sätt.

Är du den vi söker?
Att köra tåg är ett ansvarsfyllt och spännande arbete i en av Stockholms mest intensiva miljöer. Bäst förutsättningar att trivas i detta arbete har du som långsiktigt kan och vill arbeta med oregelbundna arbetstider. Många av våra deltidsanställda medarbetare kombinerar sitt jobb med annat arbete eller studier vid sidan om, vi har många deltidsanställda som är egenföretagare, konstnärer, studenter och musiker etc. Vi välkomnar även dig som jobbat många år och vill växla karriär till något nytt. För en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden. Vi ställer höga krav på dig gällande hälsa, språkfärdighet, kapacitet och personlighet.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person är du stabil, lugn och kan hantera arbetsuppgifter metodiskt och är van att följa fastlagda rutiner. Säkerheten kommer alltid främst i detta arbete vilket ställer höga krav på förmåga att arbeta metodiskt och planerat. Yrket kräver att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Dessutom är det viktigt med personlig flexibilitet för att kunna arbeta i skift och på tider under dygnets alla timmar, året om.

Viktigt är att du som söker har möjlighet att påbörja en anställning som påbörjas med en utbildningsperiod. Som nyanställd kommer du att få utbildning under ca 14 veckor på heltid vardagar med viss helgtjänstgöring, både dag- och kvällsundervisning förekommer. Efter avklarad utbildning erbjuds du en tjänst som Tunneltågförare. Utbildningen är betald och sker i vår regi. Utbildningens alla moment är obligatoriska för att bli behörig Tunneltågförare.

Ansökan
Tjänsten söker du via MTR Stockholms hemsida www.mtrnordic.se under Jobba hos oss. Vi tillämpar personlighets-, kapacitets- och färdighetstester under rekryteringsprocessen samt för slutkandidaterna obligatoriskt säkerhetsurval med drog- och hälsokontroll. Urval och intervjuer kommer att hållas från oktober och framåt. Eventuella frågor ställs till rekrytering@mtr.se

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
SACO, Christer Hammarström, christer.hammarstrom@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros tony.moros@mtr.se

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 kommer även Stockholms pendeltåg att drivas av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna - vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Transport
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 dec

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var