Underhållsingenjör med inriktning mekanik till Fortum Värme i Högdalen

Om jobbet

Vi behöver förstärka vårt team kring förebyggande underhåll på Högdalenverket. Därför söker vi en underhållsingenjör med mekanikinriktning.

Hos oss får du möjligheten att arbeta med utmanade arbetsuppgifter på en av Sveriges största anläggningar för avfallsförbränning. Du blir en del av ett team som består av erfarna och engagerade kollegor i en miljö med högt i tak och korta beslutsvägar. Nu står vi inför en spännande framtid med stora utmaningar och investeringar de kommande åren. Verksamheten utvecklas ständigt och det betyder att du, i din roll, får möjligheten att inte bara påverka din egen, utan hela gruppens utveckling.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för tilldelad anläggningsdel med planering, beredning, genomförande, uppföljning och analys av underhållsinsatser. Du får även det övergripande ansvaret för att utveckla och samordna verksamhetens behov inom underhåll, och kommer bland annat vidareutveckla processer, hantera uppföljning och analys. Dessutom kommer du stötta implementeringen av vårt nya anläggningsregister och se till att vi ständigt ökar kvaliteten i vårt underhållssystem. Arbetsledarberedskap kan förekomma i tjänsten.

Då vi har full drift på våra anläggningar året runt, har vi högra krav på att vi alla planerar våra underhållsinsatser i detalj och utför dessa under en mycket begränsad tidsperiod.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning med inriktning maskinteknik, eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.
Du har kunskap om arbetsledning och arbete med databaserade underhållssystem. Har du dessutom arbetat med kraftvärmeproduktion eller större processanläggning är det meriterande.

Förutom svenska behärskar du även engelska i tal och skrift. Du har Goda datorkunskaper samt B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen, är det viktigt att du drivs av nya utmaningar som kräver både helhetssyn och kreativitet. Dessutom behöver du vara ansvarstagande, bra på att samarbeta och ha en analytisk förmåga.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Mekanik
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Fortum Värme är ett lokalt energibolag som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el. Företaget levererar värme och kyla till cirka 10 000 kunder och en stor del av de som bor och verkar i Stockholmsregionen. Tillsammans med kunderna har Fortum Värme bidragit till att Stockholm räknas som en av världens renaste huvudstäder och utsågs av EU till världens första miljöhuvudstad Green Capital 2010. Företaget ägs till lika delar av Fortum och Stockholms stad. Fortum Värme investerar 7 miljarder kronor i ny kraftvärmeproduktion i Stockholmsregionen 2010-2016. Senast 2030 ska fjärrvärmen i Stockholm produceras till 100 procent av förnybar och återvunnen energi.