Underhållsingenjör, Maintenance program

Om jobbet

Vill du få en unik chans att fördjupa och utveckla din helhetskunskap om våra fordon, hur de används i praktiken och vad det innebär i form av slitage på produkten? Vill du sy ihop denna tekniska kunskap med en förståelse för marknadens behov och affären som ligger i Scanias underhållskontrakt, och stärka vår konkurrenskraft i våra avtal?

Då är detta tjänsten för dig.

16 000 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon och -motorer världen över. Högt ställda krav på produktegenskaperna uptime, repair och maintenance cost kräver bra metoder, verktyg och reservdelar. Vehicle Service Information,YS, ansvarar för att utveckla det stöd som behövs och att i samarbete med utvecklingsavdelningarna göra våra produkter mer servicevänliga.

Gruppen Maintenance Program ansvarar för det tekniska innehållet i dagens och morgondagens underhållsprogram. Vi ser till att helheten som leveras från Scanias utvecklingskontor möter de tekniska behov marknaderna har för att Scanias underhållsprogram ska vara bäst på marknaden. Vi arbetar med hela produkten, alla Scanias produkter, och alla marknader.

Dina arbetsuppgifter

I ditt ansvarsområde har du huvudansvar för det regelverk som beskriver hur olika faktorer påverkar komponenterna i fordonen, och som ser till att ett konkurrenskraftigt underhållsprogram byggs upp för varje individ utifrån detta.

I din roll arbetar du med kravställning tillsammans med konstruerande avdelningar för att skapa rätt förutsättningar för att kunna individanpassa underhållet. Du kommer att arbeta såväl med konceptutvecklingsarbete som med att utveckla nya produkter i nära samarbete med gruppen, samt andra interna kontaktytor. Du arbetar med att se till att verkstäderna och servicesäljarna har rätt information gällande det underhåll som ska utföras för att kunna vara proaktiva och träffsäkra i sitt arbete. I ditt ansvar ingår att driva och utveckla frågor inom dina ansvarsområden, stärka vår effektivitet och kvalitetssäkra våra processer. Du behöver förstå olika intressenters behov och kunna omsätta dem till faktiska leveranser i underhållsprogrammet.

I denna roll skapar du ett brett kontaktnät och en god förståelse för helheten hos våra produkter och hur de används samt för våra kunders och marknaders affärer.

Din profil

Du är högskole- eller civilingenjör alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet och god teknisk kunskap inom fordon. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har ett intresse av att lära dig nytt samt förmåga att hitta rätt sätt att skapa förståelse både hos dig själv och hos de du samarbetar med, ibland med djupgående analyser och ibland genom bredare utredningar med många olika perspektiv på frågan..

Som person är du drivande, engagerad och har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du har förmågan att se helheten då kompletta fordon är ditt arbetsområde samt förstå detaljer för att fatta rätt beslut.

Erfarenhet från servicemarknaden och/eller god produktkunskap om fordon eller underhållsprogram är meriterande liksom ett brett nätverk inom området.

För mer information

Kontakta Veronica Lindholm, 08-553 515 82 (gruppchef ) eller Anette Björklund, 08-553 815 64 Senior manager)

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.