Treasury Analyst till Nordea!

Om jobbet

Har du en bakgrund inom Treasury och erfarenhet av accounting? Drivs du av problemlösing genom analysering av data? Är du som person nyfiken och redo för fullt ansvar från start till mål? Då är det precis dig vi söker till rollen som Treasury Analyst på Nordea!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Nordeas räkning en Treasury Analyst inom Information Management.
Gruppen består av tre delar Demand intake and realisation, Application Ownership samt Data innovation.

Rollen som utlyses fokusera på Demand Intake och Data innovation. Här arbetar vi med att förstå vår affär och dess affärskrav, analysera data, skapa prototyper (rapporter/ beräkningar/ funktioner) för att lösa affärsproblem. Vi drivs av en nära dialog med våra intressenter som är både interna och externa. Vår roll inom organisationen är att förstå, föreslå och promotera nya sätt att hantera information och data inom Treasury.

Att arbeta inom Treasury innebär att du blir exponerad mot hela vår balansräkning gällande både våra handlade finansiella instrument (Obligationer, Derivat, REPO, FX/MM) samt mot våra Loans and deposits. Regelverksefterlevnad är en av Nordeas högsta prioriteringar och vi förväntas löpande uppdatera oss och skapa en förståelse för hur dessa påverkar våra roller och våra arbestätt inom Nordea.

Vår grupp mäts på bland annat på:
1) hur väl vi har lyckats producera lösningar på affärsproblem vi har åtagit oss att lösa.
2) i vilken mån vi har aktivt deltagit och faciliterat analys och data mining i strategiska initiativ som pågår inom Treasury och inom Nordea.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
AcademicWork
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Nordeas intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Ha kontakt med olika intressenter för att förstå deras affärskrav
 • Realisera affärsnytta genom analysering av data i diverse olika analysverktyg (SAP-BO, Excel, SAS, m.m.)
 • Ta fram prototyper på funktioner och beräkningar som kan hjälpa vår affär
 • Ha breda kontaktytor internt samt externt
Arbetet kräver att man som person är initiativtagande, kommunikativ samt att du har en analysförmåga med ett stort intresse för uppgiften. I ditt arbete kommer du även få stor förståelse för hur just Treasury fungerar inom bankvärlden.

Vi söker dig som
 • 2-5 års arbetslivserfarenhet inom relevant område
 • Ingenjörsutbildning med finansiell inriktning eller annan utbildning inom finans
 • Erfarenhet av arbete i SQL
 • Tidigare roll inom Treasury
 • Erfarenhet av finansiella instrument
 • Erfarenhet av arbete i SAS Business Objects, Python är meriterande
 • Erfarenhet av tidigare arbete i projektform är meriterande
 • Erfarenhet kring agila arbetsmetoder är meriterande
Som person är du:
Är en fena på att lösa problem och har en djup förståelse för det analytiska tänkandet. Du har tidigare använt dig av statistiska program såsom matlab, python och SQL. Tar dig an de uppgifter du blir tilldelad och har intresset av att fullfölja projekt från A till Ö.

Det är även viktigt att du är proaktiv och inte sitter och väntar på arbetsuppgifter, här krävs att du aktivt söker lösningar på problem och ser möjligheter framåt i arbetsuppgifterna tillsammans med ditt team.
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader heltid med god möjlighet till förlängning
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

48 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 mars

Om företaget

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder.
Detta är en möjlighet för dig att utöka din kunskap inom analys och information management, vilket är högt prioriterat inom den globala finansmarknaden.