Treasury Analyst inom funds transfer pricing till Nordea

Om jobbet

Vill du ingå i ett centralt team där du spelar en viktig roll i organisationen? Har du ett brinnande intresse för programmering och analys av stora mängder data? Då är det dig vi söker som Treasury Analyst till Nordea.

Information om uppdraget

Nordea Group Treasury and Asset & Liability Management (TALM) förvaltar bankens ramverk för intern prissättning. Den interna prissättningen är en viktig komponent i hur banken prisätter mot kund, och fungerar också som ett effektivt styrningsverktyg. Denna roll omfattar att både operationellt säkerställa att interpriset bokas korrekt, samt att ta en bred roll i ett stort IT projekt som vi bedriver, där vi behöver säkerställa att implementationen blir enligt de krav som specificerats.

Academic Work söker för Nordeas räkning 1 Treasury Analytiker till funds transfer and pricing.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Nordeas intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst innefattar två fokusområden:
 • Du kommer ansvara för processen kring bokningen av internpriset, dvs. validera/följa upp på att de priser som bokas blir korrekta, samt ansvara för intern rapportering i anslutning till detta. Du kommer också vara involverad i prognostisering av internpriset
 • Nordea bedriver ett omfattande IT projekt där du som business analyst kommer ha en roll i att säkerställa att det som implementeras stämmer överens med de krav som specificerats, samt validera och testa implementationen
Dessutom kommer du på sikt att ha möjligheten att bli mer involverad i diverse modelleringar och scenario analyser, samt t.ex. förbättra vår intern-rapportering. För detta kommer du vara i behov av goda kunskaper i bl.a. Excel.

Vi söker dig som

Som person har du:
 • Utbildat dig till ingenjör, ITekonom eller motsvarande
 • Upp till två års arbetslivserfarenhet från relevant område
 • God erfarenhet av programmering i databaser
 • Djup kunskap i Excel
Det är meriterande om du:
 • Tidigare arbetat med SQL och Matlab
 • Har erfarenhet av VBA-kodning
 • Har erfarenhet av bokföring
Som person är du drivande, analytisk och lösningsorienterad. Vidare skall du inte vara rädd för att ta egna initiativ. Du ser dig själv som social och sprider energi omkring dig och i ditt team. Du skall även kunna ta ansvar för sina egna uppgifter och genom tydlig kommunikation kunna hålla presentationer internt.

Det är även viktigt att du är proaktiv och inte sitter och väntar på arbetsuppgifter; här krävs att du aktivt söker lösningar på problem och själv strukturerar upp ditt arbete. Nordea promoverar ambitiösa medarbetare, och satsar på deras utveckling.
 • Start: November
 • Omfattning: 6 månader heltid med möjlighet till förlängning
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder.

Detta är en möjlighet för dig att utöka din kunskap inom analys och information management, vilket är högt prioriterat inom den globala finansmarknaden.