Treasury & ALM Analyst till Nordea i Stockholm!

Nordea · Ekonomi · 18 nov

Om jobbet

Just nu söker vi en Treasury & ALM Analyst till Nordeas centrala kontor i Stockholm!

Vill du utvecklas inom finans och treasury i ett centralt team på Nordea? Är du utbildad civilingenjör eller har studerat ekonomi och IT? Sök jobb som Treasury & ALM Analyst på Nordea!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Treasury & ALM Analyst på Nordea kommer du vara en del av ett ambitiöst och drivet team som dagligen arbetar för att optimera bankens lönsamhet. Här får du möjlighet att arbeta analytiskt och strategiskt utifrån en plattform som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter inom finans.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som Treasury & ALM Analyst kommer du jobba med att upprätthålla bankens kvalitativa arbete kring kapital och risker, där din avdelning ansvarar för de ramverk som innefattar den interna prissättningen. Du kommer att jobba med avstämningar och rapportering såväl som att arbeta med utvecklingen av avdelningens IT-struktur och arbetsprocesser.

I rollen kommer du att:
  • Upprätta analyser, modeller och rapporter utifrån befintlig data
  • Utveckla och effektivisera interna arbetsprocesser
  • Förenkla IT-strukturen
  • Arbeta proaktivt för att säkerställa att avdelningen följer uppsatta regler och krav
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Som Treasury & ALM Analyst kommer du vara en del av ett team på fem personer, som alla drivs av att gemensamt sträva mot högt uppsatta mål. Teamet sitter på Nordeas kontor centralt i Stockholm.

Under de första sex månaderna kommer du arbeta som konsult via oss på TNG och har därefter stora möjligheter att bli överrekryterad till Nordea. Start är efter överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

VEM ÄR DU?

För jobbet hos Nordea söker vid dig som är examinerad civilingenjör eller har studerat ekonomi och IT. Du har mycket goda kunskaper i SQL och Microsoft Excel samt har vanan av att programmera och modellera. Har du tidigare erfarenhet av att jobba i en analytisk funktion är det meriterande.

Som person söker vi dig som drivs av att arbeta analytiskt och trivs i en roll där du får ta mycket ansvar över arbetssättet för att nå optimalt och långsiktigt resultat. Du är initiativrik, flexibel och en "doer" som gillar att nå framgång tillsammans med andra.

Låter detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

INTRESSERAD?

Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd utav oss på TNG och arbeta ute hos Nordea. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning

Ring Julia Wengse, 0768 72 57 77

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.