Trafikverket söker junior järnvägsingenjör

Om jobbet

Brinner du för samhällsutveckling? Har du förståelse för teknik och vill vara med och utveckla och planera järnvägssystem för framtidens samhälle? Vi på Academic Work söker nu en engagerad nyutexaminerad maskin, mekanik eller järnvägsingenjör till Trafikverket i Solna. Vi ger dig nu chansen att påbörja din karriär som järnvägsingenjör där du kommer att bli erbjuden både utbildning och mentor, för att på bästa sätt växa in i rollen. Tveka inte att söka tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

För Trafikverket Underhålls räkning söker vi nu dig som är nyexaminerad maskin/mekanik- eller järnvägsingenjör och som nu vill börja sin karriär som järnvägsingenjör. Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Fokus ligger på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att arbeta på avdelningen för järnvägssystem och tillhöra enheten Tillståndspår. Tillsammans jobbar idag 18 personer på enheten och du kommer till en början att få jobba tillsammans med en senior järnvägsingenjör, som kommer att stötta dig i din roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi även erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla mail kring tjänsten går till AcademicWork Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet så finns det goda chanser till förlängning eller att bli anställd direkt hos dem.

Arbetsuppgifter

Som järnvägsingenjör kommer du att jobba med projektledare, specialister och planerare för att utreda och förbättra Sveriges järnvägsspår. Du kommer att vara spindeln i nätet och får möjligheten att påverka.

Du kommer bland annat att arbeta med:
 • Att utreda och identifiera olika typer av problem som har kopplingar till järnvägsspåren inte signal. Exempelvis sträckor där man behöver sänka hastigheter, bedöma tillstånd etc.
 • Att ta fram och föreslå åtgärder som går rakt in i leveransen i form av ändringar/projekt
 • Beställningar mot avdelningen som ansvarar för alla baskontrakt
Vi söker dig som
 • Är nyexaminerad maskin eller mekanikingenjör. Meriterande om du som söker är examinerad järnvägsingenjör
 • Har goda kunskaper i Officepaketet
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Har god förståelse för teknik
 • Har varit aktiv under studierna i form av extrajobb, engagerat sig i kår-/nationsarbete eller föreningar. Detta är meriterande och inte ett krav.
Som person är du positiv, engagerad och driven. För att lyckas i rollen ser vi även att du är analytisk och vågar ta initiativ då du kommer att arbeta med uppföljningar samt kommer att identifiera brister och ta fram åtgärder för regionen. Då du kommer att ha mycket kontakt med både interna och externa parter har du som söker lätt för att nätverka och en god samarbetsförmåga. Vi ser även att du har har stort engagemang, är ödmjuk men också beslutsam.
 • Start: Februari 2017
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 jan

Om företaget

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.