Trafikverket bygger en ny generation järnväg - vill du vara med på resan?

Om jobbet

Har du ett stort intresse för teknik och samhällsbyggnad samt en vana av att arbeta administrativt? Har du dessutom en vilja att utvecklas i ett av Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt och beskrivs som en strukturerad person med god förmåga att koordinera och hålla ordning och reda? Då ska du ta chansen att söka rollen som projektingenjör hos Trafikverket!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en driven och självgående projektingenjör.
Som projektingenjör kommer din huvudsakliga sysselsättning vara att stötta en erfaren projekteringschef inom projekt Ostlänken, som planeras bli en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Järna och Linköping. Tjänsten erbjuder stor bredd och variation i arbetet, där det gäller att tänka övergripande och se helheten i det du gör.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom Ostlänken kommer du stötta projekteringschefen i hans projekt, där du kommer arbeta med allt från tekniska frågor till att samordna mellan delprojekt och externa parter. Tjänsten passar med andra ord dig som strävar efter en kombination av att arbeta med människor och med administration.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta övergripande med all förekommande administration och dokumentation som uppkommer inom projekteringsenheten
 • Samordna inom projektet och mellan andra delar av Trafikverket.
 • Arbeta operativt med projektets riskhantering
 • Vara behjälplig i arbetet att hålla struktur, ordning och reda inom och mellan de olika teknikområdena och delprojekten
 • Delta i dialog och föra protokoll på möten såväl internt inom projektet som tillsammans med leverantörer eller andra intressenter.
Eftersom Ostlänken kommer byggas mellan Järna och Linköping, kommer en del resor längs sträckan att förekomma.

Utvecklingsmöjligheter:
Tjänsten ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson för projekteringsenheten du arbetar i. Eftersom du arbetar brett och erbjuds en varierad vardag, kommer du skaffa dig en unik helhetsbild över projektet. Du omges av seniora personer med mycket teknisk kunskap och erfarenhet, samt är en del av ett gigantiskt och komplext samhällsbyggnadsprojekt, vilket ger dig goda förutsättningar att utvecklas och ständigt lära dig nya saker.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med teknisk inriktning, gärna inom samhällsbyggnad/bygg och anläggning
 • Har någon form av administrativ erfarenhet från arbetslivet
 • Har stort intresse för teknik och samhällsutveckling
 • Behärskar svenska språket flytande i både tal och skrift
Dina personliga egenskaper kommer väga tungt i rekryteringsprocessen. Tjänsten ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och kräver mod att tala med kunniga branschmänniskor. Då rollen samtidigt innefattar mycket administration, behöver du ha ett starkt ordningssinne och en förmåga att hålla fokus, ordning och reda. Andra faktorer som vi värdesätter högt är ditt lösningsorienterade synsätt, din förmåga att driva på processer samt din fallenhet att se helheten i det arbete du gör. Du vet hur du ska arbeta proaktivt, du vågar ta egna initiativ och har ett arbetssätt som beskrivs som metodiskt och noggrant.
 • Start: 9 januari 2017
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för de fyra transportslagen vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar också för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar.