Till Länsförsäkringar AB söker vi en informationschef

Om jobbet

Om jobbet
Kommunikationsavdelningen på Länsförsäkringar AB har ansvar för varumärke, marknadsföring samt intern och extern kommunikation.

Ett förändrat medielandskap och den digitala utvecklingen har medfört att förutsättningarna för att bedriva kommunikation förändas i en allt snabbare takt. Ett kanaloberoende innehåll ska tas fram utifrån omvärld och analyser för att sedan tas ut i förtjänade, köpta och egna kanaler. Arbetet som informationschef rymmer såväl löpande operativa frågor som större projekt där kommunikation behövs. Din uppgift blir att leda det dagliga arbetet med pressfrågor och intern kommunikation och du har även en koordinerande funktion i länsförsäkringsgruppen när det gäller budskap.

Du rapporterar till kommunikationsdirektören och utgör, tillsammans med marknadschefen och en analytiker ledningsgruppen för Kommunikationsavdelningen. Du blir chef för gruppen Press och Internkommunikation och får ett ledaransvar för 8 personer.

Vem är du?
Du har akademisk examen och gedigen erfarenhet av arbete med kommunikation i en ledande position. Du är en trygg erfaren chef och ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet, entusiasm, engagemang och en förmåga att utveckla människor och få dem att själva vilja växa. Du är en duktig förändringsledare som drivs av att göra skillnad och åstadkomma resultat.

Du har stor erfarenhet av att arbeta med pressfrågor, kriskommunikation/krisberedskap, medierelationer, Investor relations samt sociala medier och modern internkommunikation.

Som person är du driven, proaktiv, modig och stabil. Andra viktiga egenskaper som krävs är hög integritet och god förmåga att skapa förtroende.

Du har ett stort intresse för omvärld, samhällsdebatt och samhällsfrågor. Du har även förståelse för det politiska klimatet och de beslut som fattas där. Du ligger i framkant när det gäller digitalisering och att navigera i det föränderliga medielandskapet. Erfarenhet från finansbranschen är en merit.

Låter det spännande?
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Ogunsens Researchkonsult, Christina Singelman telefon 073-421 79 87.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Ekonomi
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Christina Singelman, 073-4217987

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Ogunsen erbjuder högkvalitativa rekryterings- och interimslösningar på managementnivå för privat och offentlig sektor inom specialistområdena Ledning, IT samt Ekonomi/Finans/Försäkring.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var