Teracom söker teknisk Operatör till Rakel Kundstöd

Om jobbet

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Då tror vi att du kommer att trivas hos Teracom!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Teracoms räkning två stycken tekniska operatörer.

Du kommer att arbeta med ett system som heter Rakel. Rakel används av alla blåljusmyndigheter i Sverige och en förutsättning för att trygga säkerheten i hela landet är att Rakel fungerar, året runt, dygnet runt och i storm såväl som i solsken. Teracom är mycket stolta över förtroendet och söker nu dig som vill vara en del av det arbetet! Hos Teracom får du en unik möjlighet att bli en viktig del i övervakning och drift av Rakel.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Teracom önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Teracom.

Arbetsuppgifter

Som teknisk operatör kommer du tillsammans med din grupp att arbeta proaktivt med kundstöd och kundservice för Rakels användare. En viktig del i rollen är att upprätthålla och leva upp till kundens förväntningar på funktionalitet och kvalité för Rakelnätet. Kundstöd fungerar som SPOC för kommunikation och information vid ärenden rörande Rakel, och ditt arbete kommer att innefatta såväl teknisk nätadministration som direkt felavhjälpning över telefon.

Rollen som operatör Rakel Kundstöd är bred och ställer stora krav på initiativförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Då vår absoluta målsättning är att leverera branschens bästa kundservice har rollen mycket högt ställda krav på din kommunikativa förmåga. Då inget fall är det andra likt ser vi att du har väl utvecklad förmåga att situationsanpassa ditt arbetssätt. Rollen kan även komma att innefatta deltagande i utvecklingsprojekt samt förberedande och utförande av utbildningar. Du kan komma att representera gruppen i externa kundmöten.

Vi är ett flexibelt, kompetent och glatt gäng som jobbar nära varandra mot gemensamma mål. Vi är idag sex medarbetare i gruppen och ser fram emot en ny kollega. Placering för tjänsten är på vårt kontor i Lindhagen, Stockholm. Arbetstiden är schemalagd måndag till fredag 08:00-17:00.

På Teracom värnar man om sina medarbetare och kan erbjuda en god kompetensutveckling samt balans mellan arbete och privatliv. De betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att olikhet bidrar till ett dynamiskt, kreativt och trivsamt arbetsklimat. Du välkomnas till en öppen grupp med bra samarbete och en härlig gemenskap.

Vi söker dig som
 • Har utbildning inom IT/telekommunikation eller på annat sätt uppnådd kompetens inom detta område.
 • Har dokumenterat god erfarenhet av kundbemötande från exempelvis teknisk kundsupport.
 • Har några års erfarenhet från liknande jobb med inriktning telekommunikation, mobila nät eller datanät.
 • Kan läsa och tolka teknisk dokumentation på såväl svenska som engelska och därav är du flytande i svenska.
Det är meriterande om du
 • Har kunskaper i framtagandet av teknisk dokumentation, instruktioner och manualer
 • Utbildning inom kundbemötande/kunddialog
 • Kunskaper i QlikView, alternativt annat rapportverktyg
 • Kunskaper i TETRA
Som person kan du knyta ihop teori med praktik. Du är lyhörd, serviceinriktad och har en professionell framtoning i dialog mot kund. Vidare är du en person som gillar att ta ansvar och som bidrar till gruppens utveckling. Du är en person som förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Lön: Månadslön
 • Placering: Kungsholmen, Lindhagen.
 • Kontaktuppgifter: stockholmsouth@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Teracom Boxer Group är en stor aktör inom telekombranschen och arbetar med sändning av radio och tv, samt levererar datatjänster. Företaget använder sig av världens modernaste marknät och är nordens ledande nät- och betal-tv-koncern.