Teknisk supportmedarbetare till expansiva Francotyp

Om jobbet

Är du ute efter en ny utmaning och har tidigare erfarenhet av teknisk support samt ett stort teknik eller IT intresse? Då har du nu möjligheten att söka tjänsten som teknisk supportmedarbetare till expansiva Francotyp. Här får du möjlighet att arbeta i en fartfylld miljö där kollegorna runt omkring dig har ett stort engagemang och där alla strävar mot samma mål!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Francotyps räkning en teknisk supportmedarbetare på heltid till deras team i Solna Strand. Då Francotyp är i en expansiv fas har dem behov av att rekrytera nya medarbetare som långsiktigt vill utvecklas tillsammans med företaget. Teamet består idag av tre engagerade medarbetare och en servicechef som man även kommer rapportera till. Du kommer få en introduktion av kollegorna på plats.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Francotyps önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Francotyp.

Arbetsuppgifter

I din roll som teknisk support kommer du att hantera och lösa olika relaterade supportärenden via telefon. De ärenden som kommer in är av varierande karaktär och du förväntas på ett trevligt och metodiskt sätt hjälpa kunden till bästa möjliga lösning. Du kommer också att registrera inkommande ärende i vår kunds affärssystem. Du förväntas även samarbeta med övriga avdelningar på företaget för att lösa kundens problem.
Vidare kommer du även arbeta med inkommande serviceuppdrag, avregistrering av frankeringsmaskiner och teknisk avrapportering.

Du kommer till exempel att:
 • Registrera inkommande ärenden i vår kunds affärssystem
 • Ge teknisk support vid inkommande samtal
Tjänsten passar dig som vill ta dig an en ny utmaning och vara med på en spännande resa på ett företag som expanderar. För att passa för tjänsten ser vi även att du är en riktig teamspelare som uppskattar ett arbetsklimat där det är högt i tak och där alla ha nära till skratt. Då dagarna ofta är intensiva är det viktigt att du uppskattar att arbeta i ett högt tempo.

Vi söker dig som

Vi söker dig som tidigare har arbetat inom en helpdeskfunktion med teknisk support under 1-2 år. Andra former av kundkontakt är även meriterande. Då Francotyps produkter är alltmera integrerade i deras kunders nätverk ser vi med fördel att du har någon form av utbildningsbakgrund inom teknik eller IT. Vidare ser vi att du är en serviceinriktad problemlösare med stort teknik intresse.

Efterfrågade specifika kompetenser;
 • Flytande i det svenska och engelska språket då du dagligen kommer använda dig utav dessa två språk
 • Tidigare erfarenhet av tekniska affärssystem och goda kunskaper i Officepaketet
 • Har körkort
Det är meriterande om du;
 • Har kunskap i det tyska språket
 • Tidigare har arbetat med telefon som arbetsverktyg
Som person är du kommunikativ, öppen och social och uppskattar att arbeta i ett sådant arbetsklimat. Vidare ser vi att du är strukturerad, driven och trivs med att ge förstklassig service. Vidare tycker du även om att arbeta i ett högt tempo och är således stresstålig och har ett flexibelt tillvägagångsätt. Du är även lättlärd och kan snabbt sätta dig in i nya produkter och dess tekniker.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Arbetstider: Kontorstider, måndag-fredag 08:00-17:00
 • Placering: Solna Strand
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Francotyp har funnits sedan 1923. Sedan 20 år är de mest kända under namnet FP. Från 2010 finns Francotyp-Postalia som eget företag i Sverige. FP har alltid legat i absoluta framkanten av utvecklingen. Francotyp introducerade den första automatiska frankeringsmaskinen, den första elektroniska frankeringsmaskinen, den första digitala frankeringsmaskinen, den första maskinen baserad på inkjet tryckteknik. Utrustningen tillverkas strax utanför Berlin i Tyskland.

Den svenska verksamheten sköts från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Francotyp har ett heltäckande utbud av posthanterings-maskiner som möter alla behov du kan ha på det här området. Deras strävan är att ge dig service av högsta kvalitet. De tar hand om kunden från att svara på frågor i telefon till att rycka ut med tekniker om det skulle behövas för service eller akutingripande. Deras Forsknings- och Utvecklingsavdelning arbetar fortlöpande på att ta fram nya produkter baserade på det allra senaste teknologiska landvinningarna. Ständigt med det perfekta som målsättning.