Teknisk säljare till ASSA Export i Stockholm

Om jobbet

Vi söker nu en teknisk säljare till vår exportavdelning i Stockholm. Din uppgift blir att öka ASSA:s försäljning inom passersystem (ARX), ellås, Aperio och HiO utanför Skandinavien genom att säkerställa att fler återförsäljare och slutkunder väljer ASSA som leverantör.

Fokus ligger på större återförsäljare och kunder där du hjälper dem att förstå möjligheterna med ASSA:s lösningar. Du hjälper exempelvis återförsäljare genom att granska upphandlingar och är behjälplig med hur de skall svara. Även projektering kan förekomma med val av produkter och systemsammansättning. Du planerar och genomför egna kundbesök i samförstånd med kundansvarig säljare. Du blir även inbjuden till sambesök hos såväl återförsäljare som kunder. Rollen innebär en del resor i tjänsten, cirka 60 övernattningar per år.

Vi ser gärna att du har en viss entreprenöranda, är genuint teknikintresserad och tycker om att hjälpa kollegor och samarbetspartners. Exportavdelningen är på stark frammarsch, den tekniska nivån på produkterna ligger i framkant och efterfrågan ökar. Nu behöver vi ytterligare en lagspelare till teamet. Vi erbjuder dig ett mycket spännande och stimulerande arbete med många utmaningar och möjligheter till framgång.


Kravprofil

 • Du har några års erfarenhet av exportförsäljning.
 • Du är en "doer", drivande, självgående och samtidigt en teamspelare.
 • Nöjd kund är en viktig drivkraft för dig.
 • Du besitter IT-kompetens och har ett genuint intresse för system, nätverk och cloud-lösningar.
 • Du är van att på ett pedagogiskt sätt presentera och demonstrera inför återförsäljare och kunder.
 • Du förstår dig på kundens vardag och att översätta deras behov i våra lösningar.
 • Du är strukturerad och noggrann och van att dokumentera ditt arbete.
 • Du kommunicerar både muntligt och skriftligt på svenska och engelska, andra språk är meriterande.
 • Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå.
 • Har du arbetat med passersystem tidigare så är det meriterande.
 • Erfarenheter från CCTV, larm, styrsystem, inbyggda system eller liknande är meriterande.
Tjänsten är placerad i Stockholm. Som Teknisk säljare på exportavdelningen rapporterar du till exportchefen ASSA AB.

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Search Competence. Urval sker fortlöpande. Frågor angående tjänsten besvaras av Johan Halvarsson 073-838 06 02, johan.halvarsson@searchcompetence.se och Jonny Johansson 070-792 23 13, jonny.johansson@searchcompetence.se.

Sökord: teknisk säljare, technical sales, försäljning, säljare, export säljare, konsult tekniker, teknisk konsult
Jobbfakta
Kontakt

Ring Jonny Johansson, 070-7922313

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

ASSA utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. ASSA är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.
ASSA är en del av den Skandinaviska regionen i Divisionen EMEA och ingår i ASSA ABLOY-koncernen som är världsledande inom lås- och dörrlösningar som uppfyller slutanvändarnas krav på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. Koncernen har ca 46 000 anställda och en omsättning på drygt 68 miljarder SEK.
Läs mer om verksamheten på www.assa.se.