Teknisk projektledare till Preem, Stockholm

Om jobbet

Som teknisk projektledare på Preem får du möjlighet att påverka, utveckla och förändra IT-verksamheten.

Just nu genomförs ett större plattformsbyte där du kommer att involveras i intressanta projekt utifrån organisationens behov.

Jobba för framtiden redan idag

Som teknisk projektledare på Preem kommer du att få jobba både med förvaltning och utveckling av ett antal förvaltningsobjekt innehållande systemstöd för produktionsplanering och lagerhållning. Du kommer att driva egna förvaltningsärenden tillsammans med verksamheten samt agera som tekniskt stöd i IT-projekt. Några av projekten är kopplade till det plattformsbyte som Preem implementerar, där man både byter ut men också avvecklar applikationer och går från fler till färre system.

Som teknisk projektledare kommer du t ex att:
  • Agera som teknisk projektledare i utvecklingsprojekt samt vara stöd vid framtagande av kravspecifikationer
  • Leda, stötta och koordinera utvecklings-, infrastruktur- och driftresurser i genomförandet av projekt samt ärenden i förvaltningen.
  • Ansvara för systemtester och assistera verksamheten i acceptanstester
  • Ansvara för produktionssättning och överlämning till drift.
  • Tekniskt ansvarig i förvaltningsgrupp(er) och samarbeta tillsammans med verksamheten för att ta fram en årlig förvaltningsplan.
  • Planera, koordinera, följa upp och prognosticera utvecklingsresurser med avseende på tid och ekonomiskt utfall
  • Följa upp och prognosticera utfall mot budget
Du kommer att ingå i en kompetent grupp bestående av 12 tekniska projektledare som alla fokuserar på att förvalta och utveckla Preems IT-system.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?

Vi vill att du som söker har erfarenhet av teknisk förvaltning, IT-projekt, projektledning och/eller ha lett en grupp av personer mot ett mål. Du har troligtvis involverats i projekt där du haft mycket kontakt med utvecklare. Det är även önskvärt att du har en högskoleutbildning t ex data- och systemvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet.

Det är meriterande om du har arbetat med förvaltningsmodellen PM3.

Är det här du?

Här trivs du som tilltalas av eget ansvar i ett öppet och ödmjukt klimat. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor ser vi gärna att du är en person som trivs i en utåtriktad roll, har lätt för att samarbete och skapa relationer. För att trivas på Preem tror vi även att du är en person som gillar förändring och har ett stort intresse för såväl verksamhet som IT. Du har en förmåga att genom att ställa rätt frågor få en bra förståelse för användaren och användarens behov samtidigt som du är noggrann och har kvalitetsfokus. Du driver självständigt ditt arbete och skapar resultat.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar vi med TNG IT Digital. Ansök om tjänsten via länk till annonsen hos er. Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sandra Peiper TNG IT Digital, på telefon 0709-563946 eller mail sandra.peiper@tngit.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 8 dec

Facklig kontaktperson: www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
Jobbfakta

Ring Sandra Peiper, 0709-563946

Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.