Projektledare inom IT/automation till Infracontrol

Academic Work · Data & IT · 1 feb

Om jobbet

Vill du vara en del av arbetet kring trafik, drift- och säkerhetsfunktioner i en roll som systemingenjör med projektansvar? Vill du jobba i en familjär miljö där fokus ligger på funktionella lösningar på ibland avancerade problem? Har du dessutom intresse för samhällets infrastruktur så är tjänsten som projektledare på Infracontrol något för dig! Sök tjänsten omgående då intervjuer kommer ske redan i början av december.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Infracontrols räkning en teknisk projektledare. Rollen är en tillsvidaretjänst och innebär på sikt en expansion av Stockholmskontoret, men inledningsvis kommer man täcka upp för en kollega som går på föräldraledighet i mars.

Att arbeta hos Infracontrol innebär mycket mer än bara ett jobb. Infracontrol vill skapa ett bättre fungerande samhälle med mer användarvänliga, nyttigare och smartare IT-lösningar. Resultatet blir användarvänliga stödsystem som leder till höjd säkerhet, minskad energiförbrukning, förbättrad arbetsmiljö och bättre utnyttjande av investeringar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Infracontrol.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Infracontrols önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du leda och driva systemintegrationsprojekt där anläggningar som broar och tunnlar ansluts till olika typer av överordnade system. Dessa system samlar information för trafikledning, trafikstyrning och trafikinformation. I ditt arbete har du stöd av en kompetent projektgrupp där du engagerar, inspirerar, motiverar och leder projektgruppen så att ni tillsammans överträffar förväntningarna. Du blir kundens inspirerande samarbetspartner som med Infracontrols hela kompetens bakom dig hjälper till att öppna nya möjligheter, lösa problem och driva på de projekt du blir inkopplad i. Du kommer även själv att delta i projektarbetet i form av utredningar, behovsanalyser, framtagning av tekniska lösningar samt ha samordnande och ledande uppgifter hos deras kunder. Din närmsta chef är VD som sitter i Mölndal (Göteborg) och har en nära dialog med sina anställda samt uppskattar nyfikenhet och engagemang i samarbetet.
 • Ansvara för ett av Infracontrols större kontrakt där du håller kontakt med kunden samt håller dialogen med underleverantör
 • I projekten hålla kontakt med beställaren hos Trafikverket/underleverantör, skriva tekniska beskrivningar för implementationen i systemet och samordna och delta i driftsättning och testning
Arbetet kommer att genomföras på det familjära Stockholmskontoret som idag har tre medarbetare. Du kommer även ha en nära kontakt med kollegorna på huvudkontoret i Mölndal, där du även kommer att vara några dagar per månad.

Vi söker dig som

Du som söker har en teknisk utbildning samt har arbetat några år efter examen vilket gör att du har fått en allmän förståelse för hur arbete i projektform och grupper fungerar.

Du är en kreativ, inspirerande och affärsmässig person som lätt får kontakt med andra och du är känd för att vara den som driver på de projekt du blir inkopplad i. Du är även ansvarstagande och självgående i ditt arbete och arbetar strukturerat.

Vi söker dig som har:
 • En ingenjörsutbildning exempelvis med inriktning automation, inbyggda system eller IT. Alternativt har du en mer IT inriktad utbildning samt ett intresse för automation
 • Några års erfarenhet av systemintegration eller automation
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i arbetet
 • B- körkort
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av olika ITS-lösningar eller trafiksystem
 • Kommit i kontakt med SCADA eller PLC programmering
ÖVRIG INFORMATION
 • Kontaktuppgifter: Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, freja.birkhammar@academicwork.se, 08 - 56 24 67 35 samt Selma Sternersson, Staffing & Recruitment Assistant, selma.sternersson@academicwork.se 08 522 549 18.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 feb

Om företaget

Infracontrol startades 1993 som en oberoende systemintegratör, specialiserad inom IT för infrastruktur. Tillsammans med våra kunder har vi sedan dess skapat en mer och mer Intelligent Infrastruktur som förenklar vardagen för oss alla. Våra kunder är främst offentliga beställare inom stat och kommun. Företaget omsätter idag ca 50 MSEK/år, sysselsätter 30 personer och har kontor i Göteborg, Stockholm, Oslo, Lissabon och Madrid. Infracontrol har en unik position inom området ITS, Intelligenta Transportsystem, ett område som nu utvecklas i snabb takt. Vi befinner oss i ett spännande skede med många stora möjligheter till utveckling, både för företaget och för dig som medarbetare.