Teknisk chef med fokus Digital, Expressen TV Stockholm

Om jobbet

Nu söker vi dig som vill delta i utvecklingen av framtidens nyhets-tv som teknisk chef på Expressen TV i Stockholm.

Som chef över teknikteamet på Expressen TV är du navet i produktionen. Du får en nyckelposition och tekniskt ansvar över en satsning med ambitioner som sticker ut i dagens svenska mediebransch. Här jobbar du med branschens modernaste teknik i en verksamhet som kännetecknas av framåtanda, snabbhet, precision och prestigelöshet.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Expressen TV vill driva utvecklingen av tv-mediet och arbetar under parollen "framtidens nyhets-tv". Egenproducerade nyheter och program är kärnan i det journalistiska uppdraget. Nybyggda studios och kontrollrum med världsledande teknik från Vizrt är basen för produktionen. Organisationen är tvärfunktionell och alltid redo för nyhetsläge och nya programprojekt. Som teknisk chef har du en strategiskt viktig roll för att bära satsningen målmedvetet i rätt riktning.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Innovativt implementera och driva nya teknikprojekt och sätt att utveckla Expressen TV
  • Säkerställa att övergripande strategier och mål efterföljs och uppnås
  • Nära samarbete med redaktionella, tekniska och kommersiella avdelningar inom Expressen
  • Personalansvar för ett team inom både studio, produktion och infrastruktur om fem personer
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Inom Expressen TV arbetar idag ett 60-tal personer. Du jobbar nära tv-chefen och redaktionsledningen och ansvarar för det tekniska teamet som har ett fokus som spänner över både studio, grafik, personlig teknik och infrastruktur.

Expressen TV är en effektiv teknisk organisation som tack vara systemstöd och tvärfunktionaliteten rymmer mycket kompetens och har hög kapacitet. Tekniken som bär produktionen är bland annat Vizrts produkter, som Viz One, Viz Opus och glueprodukter från Lynx. Du jobbar på Expressens kontor på Gjörwellsgatan, Kungsholmen i Stockholm.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en bakgrund inom live-tv-produktion från produktionsbolag eller linjär tv. Du har kunskap och systemvana inom produktion och förstår hela kedjan. Tekniskt har du god förståelse för infrastruktur, server och nätverk. Du har förståelse för studio- och verksamhet i fält. Det är meriterande om du har haft personalansvar tidigare.

För att lyckas i rollen med personalansvar söker vi dig med en prestigelös, strukturerad och målmedveten approach. Det är avgörande att du har en närhet till produktionen och förstår vikten av vad som krävs för att nå mål och deadlines. Miljön på Expressen är alltid i rörelse. Du blir en central del vilket ställer krav på flexibilitet, snabbhet och ett kreativt affärssinne.

Du som delar engagemanget för utvecklingen av tv-mediet kommer trivas och hitta hem på Expressen TV.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta

Ring Johanna Hellman, 0734 34 64 82

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 dec

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.