Teknikintresserad säljare till EuroContact

EuroContact · Försäljning · 21 feb

Om jobbet

Har du en bakgrund från el-, bygg- eller fastighetsbranschen och arbetar som säljare? Då kan du vara den vi söker!

Till EuroContact söker vi nu en säljare som vill utvecklas inom försäljning av exklusiv och innovativ elteknik inom bostadsteknologi i distriktet Stockholm/Mälardalen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående. Placeringsort är Stockholm.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I rollen som säljare hos EuroContact kommer du att tillsammans med en kollega att öka försäljningen och kundnärvaron i distriktet Stockholm/Mälardalen. EuroContacts slutkunder är både privatpersoner som bygger hus eller lägenhet och kommersiella fastighetsägare.
Genom kundbesök och telefonsamtal driver du försäljningsprocessen från första kontakt till affärsavslut och kundvård. Du kommer att ansvara för att driva det operativa försäljningsarbetet mot olika kundsegment. Vidare kommer du att delta på mässor, utställningar och andra sammankomster som är direkt kopplade till kunders verksamhet och där EuroContacts närvaro är viktig.
Kunderna som du kommer att bearbeta kan vara elinstallatörer, elgrossister, elkonsulter, arkitekter, inredare, vissa byggföretag och/eller vissa utvalda elbutiker och köksbutiker. Du får också en möjlighet att bidra till att identifiera nya affärsmöjligheter hos både befintliga som potentiella kunder.

EuroContact har showroom i Stockholm och Göteborg. Lager, innesäljfunktion och administration finns i Västra Frölunda, Göteborg.

Utbildning/erfarenhet

Vi tror att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom el- och bygg samt erfarenhet från el-, bygg- eller fastighetsbranschen. Du har några års erfarenhet av uppsökande försäljning där du framgångsrikt utvecklat kundkonton. Du trivs som säljare ute på fältet och har ett stort tekniskt intresse och kunnande. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, är ett krav.

Som person är du affärsmässig och resultatorienterad. Du är bra på att kommunicera med olika typer av personer och skapa nya kontaktytor. Du motiveras av att bygga långsiktiga relationer med dina kunder och har en hög servicekänsla. Vidare är du lösningsfokuserad och ser möjligheter där andra ser hinder.

Förmåner

I tjänsten ingår tjänstebil.
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 feb

Om företaget

EuroContact grundades 2002 och har sedan dess varit generalagent på den svenska marknaden för Gira , en av världens främsta tillverkade inom elbranschen. Gira är ett tyskt företag som i över 100 år har tillverkat strömbrytare, uttag, och systemkomponenter för smart installationsteknik och har vid ett flertal tillfällen belönats med utmärkelser för sin innovativa teknik och stilrena design. De har bland annat erhållit den välrenommerade utmärkelsen Plus X Award för det mest innovativa varumärket inom bostadsteknologi.
EuroContact präglas av en god företagskultur med en platt organisation där vi främjar ambition och nytänkande. EuroContact erbjuder en motiverande arbetsmiljö där vi arbetar mot samma mål och tar ansvar i det vi gör. Vi är lokaliserade med kontor och showroom i Stockholm och Göteborg, med huvudkontor i Göteborg.