Teamledare till door-team, Stockholm

Om jobbet

Röda Korset söker en Teamledare till ett door-team i Stockholm

Är du en person som gillar högt tempo och brinner för humanitära frågor och kommunikation? Söker du ett meningsfullt arbete där du kan utvecklas som ledare?

Nu söker Röda Korset en engagerad och inspirerande teamledare i Stockholm. Arbetet innebär att du ansvarar för och leder en grupp värvare i arbetet att berätta om Röda Korsets unika mandat och verksamhet i syfte att rekrytera månadsgivare ute på gator och torg samt via dörrknackning. Du leder och planerar det dagliga arbetet där du coachar och motiverar gruppen och är själv med och värvar givare. Tjänsten innebär ansvar för återkoppling av resultat till koordinator och du får möjlighet att vara med i planeringen och genomförandet av utbildningar.

Vi söker dig som
  • Delar Röda Korsets värderingar och vill lära sig mer om humanitära frågor
  • Respekterar de människor du möter i arbetet som teamledare
  • Har goda ledaregenskaper
  • Är social, utåtriktad och som gillar att kommunicera och inspirera
  • Är strukturerad, pedagogisk och resultatinriktad
Det är meriterande om du har erfarenhet av
  • Att leda eller coacha grupper
  • Försäljning eller insamling via direktdialog
  • Den ideella sektorn
Tjänsten innebär arbete mån-tor ca 15.00-20.30 samt dagtid på fredagar. Du arbetar totalt 34 h i veckan, 20 h med värvning och 14 h med administration. Du kommer regelbundet att få utbildning i Röda Korsets insatser i Sverige och övriga världen samt i insamlingsteknik tillsammans med de övriga teammedlemmarna. Du får en fast timlön om 143 kr per timme exklusive semesterersättning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Övriga anställningsvillkor enligt kollektivavtal med Unionen och Akademikerförbunden. Rekryteringen sker löpande, så sök omgående! Vi tar endast hänsyn till ansökningar inkomna via vårt rekryteringsverktyg. Har du några frågor? Kontakta Victoria Båveryd på victoria.baveryd@redcross.se eller på 08-4524634.

Du kan göra skillnad dagligen genom ditt arbete både i Sverige och i resten av världen! Bli en del av världens största humanitära nätverk ansök idag!
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 dec

Om företaget

Bli en del av världens främsta katastroforganisation

Svenska Röda Korset är Sveriges främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi har beredskap för att agera i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande.

Under 2015 svarade Svenska Röda Korset på 26 vädjanden om internationell katastrofhjälp under året, bland annat efter jordbävningen i Nepal.

Under 2015 fanns vi på plats på tågstationer och färjeterminaler runtom i Sverige för att möta människor på flykt. Vi fanns också, och finns fortfarande, på asylboenden över hela landet för att skapa mening och trygghet för människor i en utsatt situation.

Svenska Röda Korset bedriver ett omfattande arbete i Sverige och har bland annat sex behandlingscenter för krigs- och tortyrskadade, vårdförmedlingar för papperslösa och asylsökande samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Varmt välkommen.