Systemutvecklare Remote Diagnostics till Connected Services

SCANIA CV AB · Teknik & Ingenjör · Sista dagen!

Om jobbet

Inom vår sektion Connected Services på Scania R&D utvecklar vi tjänster baserat på konnektivitet, bland annat Fleet Management-lösningar. Vi på Scania har tidigt investerat i området och har idag över 200 000 uppkopplade fordon.

På vår grupp utvecklar vi Remote Diagnostics Platform. Remote Diagnostics gör att vi vet våra produkters status, och kan göra analyser och viss felsökning, även när de opererar i normal drift. Detta möjliggör helt nya tjänster från Scania som Flexible Maintenance och Fleet Care.

Dina arbetsuppgifter

Du är systemutvecklare i vårt team för Remote Diagnostics Platform. Teamet utvecklar lösningar både onboard i fordonet såväl som IT-lösningar, med tyngdpunkt på IT-sidan, och då både frontend och backend. Teamet utvecklar i C# .Net, C++, SQL Server och som molnplattform använder vi AWS.

Som utvecklare hos oss har du ett delat ansvar med resten av teamet för konceptutveckling, utveckling och förvaltning. I jobbet får du inte bara möjlighet att utveckla mjukvara och IT-lösningar, utan också produktutveckla nya tekniska lösningar. Du jobbar då i nära samarbeta med både produktutveckling och tjänsteutveckling, på både R&D och inom marknad.

Vi arbetar agilt i team enligt Scrum, eller den metodik som vi i teamet tycker passar bäst.

Din profil

Du är en driven utvecklare och kan utveckla både backend och frontend i C#, och idealt har du har också erfarenhet av C++. Du gillar att utveckla bra skriven kod, välsystemerade lösningar och har en hög känsla för kvalitet. Samtidigt så är ditt fokus alltid att leverera det våra kunder behöver, när de behöver det.

Du engageras av det faktum att den mjukvara du utvecklar är en del av en större helhet, vilket innebär att du i praktiken också blir en produktutvecklare av fordonsnära lösningar och tjänsterelaterade koncept.

Du är prestigelös och samarbetar lätt tillsammans med andra. Du motiverar dig själv och kan driva ditt eget arbete.

Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet och kompetens. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av molnbaserade lösningar är en merit. Kunskap om, och erfarenhet av, Scanias inbyggda mjukvara, och fordonsdiagnostik är en merit. Du bör ha erfarenhet av agila metoder som exempelvis Scrum.

Som medarbetare på Scania får du möjligheten att utvecklas och får stort mandat i ditt jobb. Vi gillar människor som vågar ta för sig, älskar samarbete och driver saker framåt. Du som söker kan både vara mer erfaren eller uppåtgående i en relativt ny karriär. Oavsett vilken erbjuder vi utmaningar och utveckling för dig.

Tycker du att detta låter som ett intressant roll? Skicka in en ansökan så förklarar vi mer. Vi intervjuar kandidater löpande.För ytterligare information, kontakta:


Staffan Persson, gruppchef 08-553 502 31

Bifoga CV, personligt brev och betygskopior
Jobbfakta
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.