Systemutvecklare för moderna websystem

SCANIA CV AB · Data & IT · 31 okt

Om jobbet

Vi på Connected Services utvecklar tjänster som effektiviserar det dagliga arbetet i ett åkeri, med ett tydligt fokus på förare, transportplanerare, fordonsansvariga och ägare. Tjänsterna baseras på data från våra uppkopplade fordon och utvecklas i nära samarbete med både marknadsavdelning och slutkunder. Vår verksamhet är en viktig del i Scanias resa mot att bli en tjänsteleverantör.

Vi har under våren driftsatt vår nya sajt i skarp produktion och håller därmed bli av med många gamla tekniska begränsningar. Vi har alltså riktigt bra förutsättningar för att växla upp vår leveransförmåga och sätta ett helt nytt normalläge för hur systemutvecklingsverksamheten bedrivs.

Nu söker vi en grym fullstack utvecklare med fokus på front end som vill jobba utan hinder och i full fart tillsammans med engagerade och kunniga kollegor!

Dina arbetsuppgifter

Arbetet sker i team med bred kompetens inom produktägande, UX, arkitektur, programmering, databaser, testning, bygg- och leveranssystem. Teamen tar ett mycket stort eget ansvar för att vi utvecklar de värdefullaste lösningarna till våra kunder och att våra tjänster håller rätt kvalitetsnivå och tillgänglighet. Teamen har även stort driv i att ta fram en bra arkitektur och göra sunda teknikval för långsiktig utveckling och drift, samt att vi arbetar effektivt och utmanar oss själva hela tiden

Din profil

Vi söker dig som brinner för webutveckling och som hållit dig ajour med den tekniska utvecklingen i området. Du har förmodligen byggt några system baserat på Angular JS, varav minst ett var ganska stort. Du har upplevt hur Micro Services blivit en naturlig del i vardagen, och hur roligt det var när även ansvaret för drift och övervakning landade i samma team som utveckling och underhåll av kod. Din erfarenhet består av frontend men förmodligen också backend, men det spelar egentligen inte så stor roll, eftersom det är summan av vad teamet åstadkommer tillsammans som är det viktiga. Trots att du har programmering som din specialitet är du medveten om att det ibland finns andra saker som teamet behöver göra som har högre prioritet, och då bidrar du efter bästa förmåga.

Behärskar du följande tekniker till fullo redan nu är det fantastiskt, men det är en förutsättning att du på sikt vill befinna dig där.

Frontend-stack: Bootstrap, Angular JS, Webstorm.

Backend-stack: C#, .Net, Micro Services, Node.js, REST, WebAPI, SQLServer/NoSQL, VisualStudio, RTC, Lastbil/Buss.

Deploy/Operation stack: TeamCity, Octopus, Docker, Vagrant, AWS, Windows.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom området, samt minst 3 års erfarenhet. Du pratar antingen engelska eller svenska flytande och har ambitionen att behärska svenska fullt ut på sikt om du inte redan är där.

För mer information

Kontakta gruppchef Mikael Lännerholm, 08-553 52054.

Ansökningen ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.