Systemingenjör till Försvarsmakten, PRIO Teknik

Om jobbet

PRIO Teknik söker en systemingenjör

Systemförvaltningsenheten (SFE)- Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatas nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Ett utav de ca 80 IT-system som vi förvaltar idag är FIF som organisatorisk placerats i PRIO (SAP) Teknik sektionen. Det är en kontrollfunktion för transaktioner i försvarsmaktens IT-miljö. Tjänsten är egenutvecklad och hanteras helt internt. Till denna funktion söker vi en noggrann systemingenjör med koll på programmering i java, databaser och generell IT-säkerhet.

Arbetsuppgifter
I stora drag innebär det att Du kommer att förvalta kommunikationstjänsten FIF innehållande användarstöd, ändringshantering och förvaltningsstyrning. Du kommer även hålla FIF tjänsten uppdaterad vad gäller de tekniska komponenterna och vidmakthålla kvaliteten på FIF tjänsten, exempelvis: hantering av certifikat, hantering av behörigheter, löpande administration av FIF plattformen, analyser för att säkerställa prestanda och driftsäkerhet. Även löpande incidenthantering ingår inom ramen för arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
 • Java
 • AIX
 • DB2
 • WAS
 • RTC Developer
 • RATIONAL Application Developer
 • RATIONAL Team Concert
 • Data/systemvetenskaplig högskoleexamen eller av Försvarsmakten bedömd likvärdig erfarenhetsinhämtning
Meriterande kvalifikationer
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation
 • Kunskap om ITIL
 • Kunskap om IT/säkerhet
Personliga egenskaper
Kompetens och erfarenhet är såklart viktiga men än viktigare är din approach samt driv och hur det reflekteras i ditt dagliga arbete för att se till att vår verksamhet fungerar optimalt för Försvarsmakten. Du ska trivas i att arbeta i en politisk styrd verksamhet som ytterst ska upprätthålla nationen i fred, kris och krig. För rätt person finns stora möjligheter att bredda sitt ansvarsområde till andra delar av SFEs verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med en provanställning på 6 månader.
Arbetsort: Stockholm.
Beräknat tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under annonsens löptid!

Förfrågningar kring befattningen kan lämnas av
Laura Nobari, Sektionschef, 072 187 75 24.
Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av Lisa Bard, 070-257 55 30.

Fackliga representanter
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget