Systemingenjör till Customer Support

Om jobbet

Som systemingenjör kommer du att arbeta med samtliga delsystem i Mycronics unika microlitografiska laserritare. Du kommer verka inom olika discipliner; optik, elektronik, mekanik, mjukvara, process och mätteknik. Eftersom du kommer arbeta mycket brett är detta den perfekta tjänsten för dig som längre fram i karriären vill vidare till andra tjänster inom Mycronic. Du kommer att lära dig systemen från grunden, arbeta med seniora kollegor både från Sverige och från deras lokalkontor, samtidigt som du träffar Mycronics internationella kunder över hela världen. Vill du ha en tjänst där du får se världen och samtidigt ha stora utvecklingsmöjligheter är det här tjänsten för dig. Sök redan idag då vi tillsätter löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Mycronics räkning tre stycken systemingenjörer.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mycronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Mycronics. Mycronics intention är att du på sikt ska bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du arbeta i renrum med samtliga delsystem för Mycronics unika microlitografiska laserritare. Customer Support samarbetar nära R&D och du kommer att verka i flera discipliner såsom optik, elektronik, mekanik, mjukvara, process och mätteknik. Du kommer få arbeta med hela implementeringsprocessen av systemet, från uppstart i Sverige till installation och driftsättning i renrum hos Mycronics internationella kunder, främst i Asien. Då du som systemingenjör sköter installationerna kommer detta innebära resor internationellt och projekt kan sträcka sig upp till 2 månader. På resorna kommer ni vara 3-4 personer i en projektgrupp, vanligtvis två från Sverigekontoret och två från något av de övriga kontoren i världen. En stor del utav arbetet som är ute hos kunderna består i problemlösning ibland i nära samarbete med utvecklingsavdelningen.

I tjänsten kommer du till exempel att arbeta med:
 • Support av installationsproblem från Sverige samt support av redan installerade system
 • Akut service (resor med kort varsel), för att lösa problem hos kund
 • Avancerad problemlösning inom kalibrering, intrimning av systemen för att fungera med kundens process och andra produktionssystem.
 • Driftsätta system i produktionsmiljö.
 • Delta i utvecklingsprojekt av nya system
Tjänsten passar dig som vill ha ett arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Här får du möjligheten att arbeta med uppgifter som gör att du lär känna Mycronic och deras system från djupet. Många utav Mycronics medarbetare som idag har ledande befattningar inom företaget har börjat på denna tjänst.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på universitetsnivå. Gärna inom fysik, maskinteknik, elektronik eller liknande. Vidare söker vi dig som talar flytande svenska och engelska då dessa språk används i den dagliga kommunikationen.

Det är meriterande om du har kunskaper i japanska, koreanska eller kinesiska.

Som person är du noggrann och tycker om att lösa problem. Vidare ser vi att du inte är rädd för att ta initiativ, har stor social kompetens då du kommer att arbeta tätt i team både på hemmaplan och utomlands samt ha mycket kundkontakt och kommunicera med människor av olika nationaliteter.

Då det ingår mycket resande i tjänsten letar vi efter en person som tycker det är intressant att resa och vi uppskattar att det handlar om ca 90 120 resdagar per år.

Till sist söker vi någon med mycket stort tekniskt intresse.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 12 månader med möjlighet till överrekrytering
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Täby, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Täby
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 jan

Om företaget

Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionslösningar till elektronikindustrin. Mycronics huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan, Tyskland och USA. För mer information, besök hemsidan www.mycronic.com