Systemingenjör inom moderna telekomlösningar till Teracom Boxer Group

Academic Work · Data & IT · 12 apr

Om jobbet

Har du erfarenhet av moderna telekomlösningar och har Cisco-certifiering på lägst CCNA-nivå? Vill du få chansen att arbeta praktiskt inom ett strategiskt viktigt område, där du få vara med och utveckla verksamheten? Då ska du fortsätta läsa!
Här får du möjligheten att arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad. Teracom är en stor aktör inom telekombranschen och arbetar med sändning av radio och tv samt levererar datatjänster. Vidare använder Teracom sig av världens modernaste marknät och är nordens ledande nät- och betal-tv-koncern. I rollen som Systemingenjör kommer du bland annat att ansvar för att följa upp och analysera driften, vidta och föreslå åtgärder för att minimera återkommande fel och optimera driften av nät. Vidare kommer du att vara delaktig vid utveckling och leverans till kund.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Teracom Boxer Groups räkning en systemingenjör med IP kompetens. I rollen som systemingenjör kommer du att ingå i sektionen Transmission & Datakom. Sektionen accelererar sin verksamhet inom IP för att möta behovet av framtida kompetens inom kommunikationstjänster riktade mot företags- och privatmarknaden. Sektionen är teknikorienterad och innehåller bland annat teknikspecialister och designers för utveckling av områdena IP, xWDM, radio och kapacitet. Sedan år 2015 driver och utevcklar sektionen även Rakel-nätet på uppdrag av MSB.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Teracoms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work. Efter tidigare positiva samarbeten med Teracom Boxer Group ser vi nu fram emot att hitta ytterligare medarbetare till företaget!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Teracom Boxer Group. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Systemingenjör kommer du ansvara för att följa upp och analysera driften, vidta och föreslå åtgärder för att minimera återkommande fel och optimera driften av nät. Vidare kommer du att stödja driftorganisationen i samband med avhjälpande underhåll av akuta fel. Du kommer även att vara delaktig vid utveckling och leverans till kund.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för delar av den tekniska lösningen i kund-, nät- och produktutvecklingsärenden
 • Ansvara för att ta fram fastställd dokumentation för den tekniska lösningen
 • Delta i framtagande av kostnadskalkyl, underlag till tidsplan och friskrivningar vid offertarbete
 • Vara delaktig vid teknikval och framtagning av designregler
 • Ge support till Driftorganisationen i samband med avhjälpande underhåll av akuta fel
 • Planera för och utföra test i samband med förändring i samband med planerade uppdrag och projekt
 • Driftsättning av nya- och existerande nät i samband med planerade uppdrag och projekt
Tjänsten passar dig som har en bakgrund av arbete inom moderna telekomlösningar och som vill ta nästa steg i karriären. Här får du möjlighet att ingå i ett team med erfarna och kompetenta kollegor. Vidare får du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad.

Vi söker dig som
 • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med moderna telekomlösningar
 • Har IP-kompetens
 • Har Cisco-certifiering på minst CCNA-nivå
 • Är flytande i tal och skrift på svenska och engelska, då du kommer kommunicera på dessa språk i din roll
Det är meriterande om du har brandväggskunskaper och/eller kunskaper inom programmering.

Som person är du ansvarsfull, pedagogisk och strukturerad. Du har ett stort tekniskt intresse och har lätt för att anpassa din kommunikation för att på bästa sätt nå fram till olika personer. Vidare ser vi att du är en analytisk och initiativtagande person som utifrån egna analyser kan komma med nya förslag och idéer för att vidareutveckla verksamheten. Teracom Boxer Group anser att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Företaget ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i organisationen.

Tjänsten är säkerhetsklassad varför godkänd registerkontroll krävs.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: I huvudsak kontorstider, men arbete kvällar och helger kan förekomma undantagsvis
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Lindhagen, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 apr

Om företaget

Teracom Boxer Group är en stor aktör inom telekombranschen och arbetar med sändning av radio och tv, samt levererar datatjänster. Företaget använder sig av världens modernaste marknät och är nordens ledande nät- och betal-tv-koncern.