SYSTEM ENGINEER INOM IT WORKPLACE TILL SWEDISH MATCH

Sigma · Data & IT · 30 nov

Om jobbet

Om Swedish Match:
Swedish Match är en internationell koncern som utvecklar, producerar, marknadsför och säljer marknadsledande varumärken som exempelvis General, ETTAN, Göteborgs Rapé, Onico, och Solstickan. Swedish Matchs varumärken är resultatet av mötet mellan hundraårig kunskap och råvaror av högsta kvalitet. Scandinavia Division ansvarar för utveckling, produktion, marknadsföring och försäljning av rökfria produkter inom den Skandinaviska marknaden. Antalet anställda i koncernen är ca 4 400 och huvudkontoret ligger i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA).

Nu söker Swedish Match en System Engineer till grupperingen Managed Workplace inom Group IT, och vi på Sigma har fått förtroendet att hjälpa till med rekryteringen.

Tjänsten erbjuder:

I denna tjänst hos Swedish Match kommer du att få arbeta med moderna tekniska lösningar och vara med att påverka den tekniska utvecklingen inom Managed Workplace. Swedish Match driver också löpande olika projekt som du kommer att kunna deltaga i. Vidare kommer du att få goda möjligheter att fördjupa och vidareutveckla dina kunskaper inom området och det finns även goda möjligheter att växa inom organisationen.

Om tjänsten:

Enheten Managed Workplace har ett helhetsansvar för hela den klientplattform och klientinfrastruktur som samtliga användare inom Swedish Match nyttjar. Klientplattformen innehåller allt från PC-klienter till telefoner, surfplattor och printlösningar. I denna roll kommer du att få vara med att påverka vilka IT-lösningar som ska implementeras och säkerställa bästa tänkbara leverans gentemot övriga delar av organisationen.

Tjänsten innebär ett stort ansvar då du förväntas ha en helhetsblick över tjänsterna inom klientområdet. Du kommer att få arbeta aktivt med service management och följa upp och säkerställa leveransen av olika tjänster från diverse externa leverantörer inom området.

Du kommer också att få möjlighet att vara delaktig i olika projekt samtidigt som du kommer att vara med och ta ansvar för den dagliga verksamheten och driften av klientplattformen. Du kommer att få arbeta med avancerad teknisk problemlösning där du får möjlighet att ta dig an komplicerade incidenter och problem.

Mer konkret innebär rollen bland annat följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Arbeta med hela klientinfrastrukturen med service management och säkerställa avtalad leverans från diverse externa leverantörer
 • Underhåll och support av verktyg specifika för klientplattformen och hanteringen av denna, bland annat konfiguration av SCCM.
 • Daglig drift och övervakning av Swedish Matchs globala klientplattform vilken inkluderar bland annat PC-klienter, mobiltelefoner, printers, konferensutrustning samt annan kringutrustning.
 • Arbeta med avancerade tekniska problemställningar samt tillhandahålla 2nd och 3rd line support inom klientområdet.
 • Vidareutveckla och underhålla självbetjäningsportalen och aktivt arbeta med att automatisera olika tjänster och funktioner.
 • Aktivt arbeta enligt ITIL med Incident-, Request- och Problem-processerna och hantera ärenden som kommer in.
 • Utveckla script och policys för att förvalta och förbättra driftmiljön.
Tjänsten är på heltid och är placerad i centrala Stockholm på Swedish Matchs huvudkontor.

Din profil:
Vi söker dig som har ett starkt logiskt tänk och som är mån om att tillhandahålla en hög servicenivå. Som person trivs du med att driva saker framåt och att ha många saker igång parallellt. Du ser gruppen som en helhet där leveransen och leveranskvalitén gentemot övriga organisationen är högsta prioritet.
För att passa för denna position ser vi att du har arbetat i minst 3-5 år med klientinfrastruktur, infrastrukturella projekt och klientplattformar.
Tekniska kunskaper och erfarenheter som krävs är följande:
 • Mycket goda kunskaper kring Windows klientoperativ (primärt Windows 7 och Windows 10)
 • Goda kunskaper avseende SCCM 2012 och bland annat konfiguration av SCCM-lösningar
 • Goda kunskaper gällande Active Directory och Group Policys
 • Avancerade kunskaper gällande felsökning och root cause analysis
 • Erfarenhet av ITIL
Utöver ovanstående är det starkt meriterande med följande:
 • Kunskaper gällande sciptning och automatisering av tjänster
 • Erfarenhet av Office365
 • Erfarenhet av MDM-lösningar (exempelvis Mobile Iron)
 • Erfarenhet av printlösningar
 • Kommunicerar obehindrat i tal och skrift i såväl svenska som engelska.
Din ansökan:
Tycker du att tjänsten verkar intressant, stämmer väl in på din kompetens och är en roll som du skulle vilja ta dig an? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringsansvarig Maria Söderlund på 070-210 27 05.
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten ska tillsättas snarast, så sök redan idag!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Databasadministration
Support
Systemadministration
Kontakt

Ring Maria Söderlund, +46702102705

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var