System- och projektsupport inom IT till fastighetsbolag på Söder

Academic Work · Data & IT · 31 dec

Om jobbet

Nu söker vi dig som har ett riktigt skarpt öga när det kommer till effektiva IT-stöd och processutveckling! Ett av Sveriges största fastighetsbolag söker nu en kollega som vill vara med att supportera och utveckla två av organisationens viktigaste interna IT-system. Har du studerat systemvetenskap och vill jobba med utvecklingsprojekt inom IT? Då ska du läsa mer här!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en system- & processupport till ett långsiktigt konsultuppdrag med goda chanser till överrekrytering. Behovet har uppkommit då bolagets IT-system- och processägare har mycket att göra och därav behöver en junior kollega som kan supportera i enklare uppgifter runt bolagets interna IT-ystem.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund inom fastighetsbranschen. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som System- och processupport kommer du jobba inom en IT-organisation om ca. 50 anställda. Du kommer att ingå i ett team med tre nära kollegor som arbetar med system- och processutveckling av IT-stöd till organisationen. Ditt arbete kommer handla om att stötta organisationen i hantering av främst två interna affärs- och projektsystem. Supporten kommer innebära arbetsuppgifter högt som lågt och ställer höga krav på god service, hög logisk förmåga och initiativtagande.

I rollen kommer du till exempel att:
 • Dagligen ta emot och hantera användar- och supportfrågor från den interna organisationen kopplat till dessa två interna system
 • Baserat på återkommande feedback/supportfrågor: identifiera potentiella utvecklingsområden i systemet
 • Initiera utvecklingsprojekt inom de båda IT-systemen, samt agera kontaktpunkt och projektstöd mot t.ex. utvecklarteamet i Stockholm och Berlin
 • Hantera mycket data kopplat till systemen, samt övervaka systemens leverans och prestanda
 • Ständigt arbeta för att effektivisera processerna kopplat till de båda systemen
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för IT-system och processutveckling. Du har ett väl utvecklat logiskt tänkande och ser en framtid som t.ex. projektledare inom IT- och systemutveckling. Du behöver inte vara tekniskt avancerad, utan starkt intresse och god systemkunskap/förståelse kan vara tillräckligt!

Vi söker dig som

Vi söker dig som har följande specifika kompetenser:
 • Minst en kandidatexamen inom systemvetenskap alternativt ekonomi/finans
 • Upp till 2 års erfarenhet av system- och processutveckling. Vi ser detta som en junior tjänst, där du kommer att börja basic med mindre ansvar och mer stöttning.
 • Teoretisk samt praktisk erfarenhet av att arbeta i SQL, t.ex. från studierelaterade projekt
 • Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, då du kommer att kommunicera med IT-avdelningarna och användare i både Sverige och internationellt.
 • Goda kunskaper i Microsoft Excel, samt i system i allmänhet
Det är meriterande om du har arbetat med förändringsarbete och systemimplementationer sedan tidigare. Vi lägger dock stor vikt vid din personlighet, vilket kommer vägas tyngre än tidigare erfarenhet.

Som person är du mycket initiativtagande och självständig i ditt arbete. Du drivs av effektiva tekniska lösningar, har ett utvecklat processtänk och trivs med att jobba i komplexa miljöer. Vidare är du en nyfiken person, som driver din egen utveckling och agerar professionellt och strukturerat mot personer i din omgivning.

Övrig information
 • Start: Omgående, slutet på oktober / början på november
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Rosenlundsgatan, Södermalm (precis vid Södra station)
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Publicerad

33 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

Vår kund är ett fastighetsbolag som köper, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter till både privatpersoner och företag. Företaget äger 50 000 fastigheter i Sverige, Europa samt USA, med fokus på växande storstadsområden. Som Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag, med ca 100 personer anställda på kontoret vid Rosenlundsgatan, kommer du här till en internationell miljö, med goda utvecklingsmöjligheter, fina kontor och en härlig arbetsmiljö!