Svenska Seglarförbundet söker en ny Förbundsdirektör

Om jobbet

Svenska Seglarförbundet söker en Förbundsdirektör som ska utveckla och administrera svensk kappsegling, som älskar sporten segling och som kan hålla många bollar i luften samtidigt. Eftersom det handlar om ansvaret för bred verksamhet i en mindre organisation så söker vi en mångfacetterad ledare som förstår hur idrottsrörelsen fungerar och som aldrig tvekar att hugga i där det behövs.

Svenska Seglarförbundet, SSF är ett av 71 specialidrottsförbund som är anslutna till
Svenska Riksidrottsförbundet och ett av 35 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté. SSF har cirka 105 000 medlemmar fördelade på 350 klubbar, 17 distrikt och 80 klassförbund
Visionen är Svensk segling - tillgänglig för alla!

Som Förbundsdirektör samordnar du verksamheten, är personalansvarig och ansvarar för det operativa arbetet. Du rapporterar löpande till föreningens styrelse. Du har ett ekonomiskt ansvar och arbetar aktivt med resurseffektivisering och prioriterar insatser efter relevans. Du ansvarar även för förbundets utveckling och aktivitetsplanering framåt, liksom vidareutveckling av kommunikationsstrategi. Du kommer även att företräda Svenska Seglarförbundet (SSF) i mediala sammanhang och gentemot sponsorer.

Ansvarsområden
  • Säkerställa vägen mot Svensk Seglings vision i tydliga strategier och mål
  • Leda och organisera det dagliga arbetet för Svensk Segling och Svenska Seglarförbundet
  • Interna kontakter med distriktseglarförbund, klubbar & klassförbund
  • Externa kontakter som specialförbund mot Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och World Sailing
  • Kommersiellt ansvarig inkl. att driva varumärkesutveckling och kommunikation
  • Sportsligt ansvarig för att driva utveckling kring sporten
Kompetens
  • Erfarenhet från strategiskt arbete och verksamhetsutveckling
  • Tidigare erfarenhet från ledande befattningar med fördel från varierande verksamheter och organisationer
  • Förståelse för och insikt i både ideell- och kommersiell verksamhet
  • Kunskaper i företagsekonomi och verksamhetsstyrning
Profilen
Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet från idrottsrörelsen och har ett brinnande intresse för segling som idrott och sjöliv i stort. Du är en möjlighetsorienterad som får saker att hända, lyssnar på andra människors behov och kan ta fram anpassade lösningar. Du är duktig på att skapa starka nätverk och skapa gränsöverskridande förtroende. Du är självgående med planeringsförmåga och social kompetens. Då du kommer att representera SSF i olika officiella sammanhang är det viktigt att du är insatt i seglingssportens olika aspekter samt även har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig både skriftligen och muntligen. Du trivs med att arbeta självständigt i en ideell verksamhet där medlemsnyttan sätts i fokus. Du har högskoleutbildning.

Arbetsplatsen är belägen vid vattnet på vackra Djurgården, Stockholm.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning där Förbundsdirektören rapporterar till SSF:s styrelse (10 personer). Förbundsdirektören har 9 underställda personer varav drygt fem har kansliet på Djurgården som sin huvudsakliga arbetsplats. Ytterligare några konsulter jobbar regelbundet mot kansliet.

Information
Sista ansökningsdag är den 18 december. Din ansökan mailar du till segling@amrop.se

Vi samarbetar med chefsrekryteringsföretaget Amrop i denna rekrytering. Ansvarig konsult på Amrop är Mikael Norr. Om du har frågor kring rekryteringen kan du ringa Mikael på 08-545 045 30 eller till SSF:s ordförande Anders Selling på anders.selling@ssf.se eller 070-237 33 00.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Mikael Norr, 08-545 045 30

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var