Supply Chain Analytiker till Lantmännnen

Lantmännen · Ekonomi · 13 dec

Om jobbet

Till vår gemensamma funktion Group Supply Chain söker vi nu två Analytiker med placering på vårt huvudkontor i Stockholm. Group Supply Chain arbetar kontinuerligt med att stödja våra verksamheter i att bli bättre och effektivare i sina varuflöden. Som Analytiker kommer du att tillhöra avdelningen Supply Chain Business Development & Support and Sourcing Unit som består av åtta personer. Development & Support arbetar med att driva förbättringsprojekt inom inköp, produktion, logistik och transport, samt att stödja verksamheterna med analyser, utbildningar, utveckling av processer, system och verktyg. Sourcing Unit arbetar med att skapa nya avtal och att omförhandla befintliga avtal inom de indirekta inköpskategorierna tillsammans med kategoriansvariga och med bolagens inköpsorganisationer.

Att komma in som analytiker på Lantmännen är en stark inkörsport för vidare karriärs- och kompetensutveckling inom koncernen. Tjänsterna är vikariat som sträcker sig till fram till februari 2018 med goda chanser till fastanställning.

Arbetsuppgifter
Som Analytiker hos oss kommer du att delta i projekt inom inköp, produktion, logistik och transport. Du kommer att genomföra analyser på intern och extern data inom hela varuflödet, ta fram business case samt ansvara för uppföljning, rapportering och utveckling av KPI:er. Du kommer även att självständigt driva mindre projekt inom varuflödet. Som Analytiker arbetar du aktivt för att utveckla och förbättra

Lantmännens varuflödesprocesser, system och verktyg och du rapporterar till chefen för Supply Chain Business Development & Support and Sourcing Unit.

Ditt första projekt kommer innebära att du stöttar ett strategiskt koncerngemensamt transportinitiativ, där huvudsyftet är att identifiera och implementera förbättringar inom transportkategorin. Du kommer ha en tydlig och viktig analytikerroll i projektteamet och en av dina uppgifter kommer vara att ansvara för insamling och analys av stora mängder data och information från Lantmännens transportleverantörer samt bygga modeller för benchmarking och Total Cost of Ownership (TCO) analys. Du kommer få förmånen att vara en del av projektet från start till mål, vilket kommer ge dig mycket goda insikter i hur Lantmännen driver sina stora strategiska förbättringsprojekt.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning som civilingenjör, civilekonom eller annan relevant utbildning. Har du arbetat med projektledning, analysarbete eller konsultativt arbete inom Supply Chain är det meriterande men inget krav. Har du dessutom erfarenhet av analysarbete kopplat till transport är detta en ytterligare fördel. Du är en van datoranvändare med fokus på Excel, samt har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift.

För att trivas i rollen som Analytiker är du driven, analytisk och kvalitetsmedveten. Vidare är du stresstålig, affärsdriven och flexibel. Du arbetar strukturerat och metodiskt med en god koordineringsoförmåga. Du har även en god kommunikativ förmåga då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 13 december, 2016. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Petersson, tel. 0709 - 29 03 91.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Viktoria Petersson, 0709 - 29 03 91

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 29 000 svenska lantbrukare, är 10 500 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad, Gooh, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på: lantmannen.se/omlantmannen