Student till högt ansett universitet för uppdrag som ekonomiassistent

Academic Work · Ekonomi · 8 dec

Om jobbet

Studerar du ekonomi och vill få värdefull erfarenhet från en av Sveriges största myndigheter? Har du tidigare erfarenhet av serviceyrket eller administration och vill arbeta extra under julledigheten eller studieuppehållet? Ser du dig själv som en ansvarstagande och driven person som dessutom är noggrann? Då kan tjänsten som ekonomiassistent hos ett av Sveriges högst ansedda universitet vara något för dig! Tveka inte, sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en ekonomiassistent på deltid eller heltid. Vår kund är ett av Sveriges största universitet och behöver under en period stärka upp sin centrala ekonomiavdelning med en driven och ansvarstagande ekonomiassistent. Avdelningen består i dagsläget av 35 engagerade medarbetare som arbetar både med inköp och ekonomi. Förutom en stimulerande arbetsplats erbjuds du även värdefull erfarenhet av att ha arbetat på en stor ekonomiavdelning.

Alla frågor kring tjänsten går till stn01@academicwork.se

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du främst arbeta med leverantörsreskontra, felrapportering och uppföljning av statistik. Du kommer ha mycket kontakt med universitets olika institutioner, både för att själv få svar på frågor gällande fakturering men även för att agera support för anställda på universitetet vid ekonomifrågor. Du kommer till exempel att:
  • Hantera leverantörsregister och kontera för leverantörsfakturor
  • Arbeta med avtalshantering
  • Felrapportera och spåra felaktiga fakturor inom organisationen
  • Hantera arkivering och annan övrig administration som kan förekomma på ekonomi- och inköpsavdelningen
Organisationen kommer vara mitt uppe i arbetet med deras årsbokslut och det kan vara spännande för dig att ta del av hur en av Sveriges största myndigheter arbetar med detta. Tjänsten passar även dig som har uppehåll i dina studier och som vill arbeta extra under julledigheten.

Vi söker dig som

Vi söker dig som antingen läser en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning ekonomi och ska påbörja ditt sista läsår eller dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom till exempel service eller administration. Har du tidigare arbetat med ekonomiska arbetsuppgifter som exempelvis leverantörsreskontra ses det som meriterande. Vidare behöver du ha goda datakunskaper, framförallt inom Excel. Då du kommer ha mycket kontakt med universitetets anställda krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift samt erfarenhet av att ge god service.

Som person är du driven, noggrann och har lätt för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du kommer representera en myndighet, därför är det viktigt att du är ansvarstagande och mogen i din kommunikation. Du tycker om att självständigt strukturera upp ditt arbete och räds inte för att ta egna initiativ. Du har dessutom en god samarbetsförmåga och trivs att jobba med och utveckla återkommande arbetsuppgifter.

Övrig information
  • Start: Omgående till och med februari 2017
  • Omfattning: Heltid eller deltid, 37,5 timmars arbetsvecka vid heltid
  • Arbetstid: 08:00-16:00
  • Placering: Centrala Stockholm
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.